Σάμαρης: Οι πέντε κρούσεις στον πρώην παίχτη της Παναχαϊκής

Δευτέρα, Νοέμβριος 22, 2021 - 9:05πμ
Ανδρέας Σάμαρης

Την Παρασκευή (19/11) το μεσημέρι η Φορτούνα Σιτάρντ ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου Έλληνα μέσου και πρώην παίχτη της Παναχαϊκής Ανδρέα Σάμμαρη, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Μπενφίκα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο διεθνής μέσος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Eredivisie τους επόμενους μήνες και το καλοκαίρι του 2022 να δει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του και αν θα παρεμείνει στο εξωτερικό ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.


Επιλογή που είχε και φέτος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 στη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο πριν πάρει την ελευθέρας από τη Μπενφίκα στα χέρια του όσο και στη συνέχεια έγιναν πέντε κρούσεις στην πλευρά των εκπροσώπων του από ομάδες της Super League Interwetten.
Ο Σάμαρης όμως δεν είχε στο μυαλό του την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό και για αυτό και στις πέντε κρούσεις η απάντηση ήταν σχεδόν η ίδια "Δεν ενδιαφέρομαι να γυρίσω στην Ελλάδα". Μια απάντηση που έδινε τόσο όταν δεσμευόταν με συμβόλαιο με τη Μπενφίκα αλλά και όταν έμεινε ελεύθερος από τους Πορτογάλους.

Ποιες ήταν όμως οι ομάδες που θέλησαν να επαναπατρίσουν τον 32χρονο μέσο το καλοκαίρι που μας πέρασε και που "χτύπησαν" την πόρτα του; Ο λόγος για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι δύο Δικέφαλοι μάλιστα δύο φορές ψάχτηκαν για την περίπτωση του 32χρόνου μέσου.

Αρχικά οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν μια πρώτη ερώτηση στους εκπροσώπους του Σάμαρη πριν μείνει ελεύθερος από τη Μπενφίκα και άλλη μια όταν έμεινε ελεύθερος και πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα. Στις κουβέντες που είχαν γίνει με την Ένωση μάλιστα είχε μείνει ανοιχτή η περίπτωση η ΑΕΚ να επανέλθει με νέα πρόταση τον Ιανουάριο.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε ρωτήσει νωρίς το καλοκαίρι, άκουσε ό,τι άκουσαν όλοι πως δεν γυρίζει στην Ελλάδα και εξέτασε ξανά την περίπτωση του όταν έμεινε ελεύθερος από τη Μπενφίκα και είχε πάρει την αποζημίωση του για να λύσει το συμβόλαιο του. Σε εκείνη την επαφή όμως τα χρήματα που ζήτησε ο Έλληνας μέσος ήταν αυτά που έκαναν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην ασχοληθεί περαιτέρω με την απόκτηση του.

Τέλος και ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μια, περισσότερο διερευνητική κρούση, προς την πλευρά του Ανδρέα Σάμαρη σε περίπτωση που αποφάσιζε να επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε οι δύο πλευρές να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι. Το τριφύλλι άλλωστε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού πλην του Ρούμπεν Πέρεθ που απέκτησε αρκετά νωρίς εν συνεχεία και μέχρι το τέλος της απέκτησε έναν ακόμη μέσο ο οποίος είχε πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Σάμαρη, ο λόγος για τον Λούντκβιστ.

Όπως γράψαμε ήδη βέβαια το πρώτο μέλημα του Σάμαρη ήταν να παραμείνει στο εξωτερικό και τη φετινή σεζόν και αυτό τελικά έγινε με τη συμφωνία του με τη Φορτούνα Σιτάρντ μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.

Υποστήριξη: SilkTech