Σάκκαρη: Η τελευταία ευκαιρία της Μαρίας για WTA Finals

Δευτέρα, Οκτώβριος 17, 2022 - 8:00πμ
Η Μαρία Σάκκαρη είναι 10η στη WTA Race, όμως η 9η θέση είναι αυτή που οδηγεί στο WTA Finals στο Τέξας

Το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στο WTA Finals του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία καταλαμβάνει το Νο4 του ταμπλό στο Guadalajara Open του Μεξικό της σειράς WTA 1000.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια καταλαμβάνει την 10η θέση της WTA Race, όμως με δεδομένο ότι η 8η Σιμόνα Χάλεπ έχει ολοκληρώσει τη χρονιά της λόγω επέμβασης στη μύτη, η 9η θέση είναι αυτή που οδηγεί στο Τέξας.
Η Σάκκαρη απέχει μόλις 69 βαθμούς από την 9η Βερόνικα Κουντερμέτοβα και καλείται να πάει έναν γύρο πιο μακριά από την Ρωσίδα για να την προσπεράσει. Βέβαια, ούτε αυτό της εξασφαλίζει την πρόκριση στο WTA Finals, αφού πίσω της υπάρχουν οι Μπαντόσα, Μπέντσιτς, Κις και Κόλινς που επίσης διεκδικούν μια θέση για το Φορτ Γουορθ.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Guadalajara Open και τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για την 27χρονη Σάκκαρη η οποία στο 2ο γύρο περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Σάσνοβιτς-Κόστιγιουκ.
Τα πολύ δύσκολα ξεκινάνε στον 3ο γύρο, όπου η Μαρία διασταυρώνεται με την φορμαρισμένη Ντάνιελ Κόλινς η οποία παραμένει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου στο Σαν Ντιέγκο αυτή την εβδομάδα κι αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο WTA 500 τουρνουά, θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τη Σάκκαρη στη WTA Race.
Αν τα πράγματα κυλήσουν ιδανικά για τη Μαρία, στα προημιτελικά της Γουαδαλαχάρα συναντά τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα η οποία επίσης έχει δύσκολη κλήρωση και δεν αποκλείεται στο 2ο γύρο να συναντήσει τη wild card Ντόνα Βέκιτς που εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο Σαν Ντιέγκο.
Νο1 του ταμπλό στο Μεξικό είναι η Πάολα Μπαντόσα που βρίσκεται στην 11η θέση της WTA Race και θέλει μια μεγάλη πορεία στη Γουαδαλαχάρα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο WTA Finals. Η Ισπανίδα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα Αζαρένκα-Ζανγκ στο 2ο γύρο ενώ στον 3ο διασταυρώνεται με την Μάντισον Κις που επίσης διεκδικεί εισιτήριο για το Τέξας.
Τρεις μόλις τενίστριες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο WTA Finals, οι Ίγκα Σφιόντεκ, Ονς Ζαμπέρ και Τζέσικα Πέγκουλα.
Πηγή: Tennis24

Υποστήριξη: SilkTech