Το Run Greece στην Πάτρα

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 8, 2022 - 6:57μμ
Στους δρόμους της πόλης

To "Rungreece Patras" είναι πλέον ΘΕΣΜΟΣ για την Πάτρα και το δρομικό κίνημα.

Από το 2013 διοργανώνεται συνεχώς - εκτός του 2020 λόγω της Πανδημίας - με χιλιάδες συμμετοχές αθλητών, αθλουμένων από όλη την ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Η Πάτρα με την τεράστια ιστορία στο δρομικό κίνημα αναμένει αυτόν τον αγώνα με ανυπομονησία.

Επτά μεγάλες πόλεις, Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδος, φιλοξενούν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν υψηλού επιπέδου - αγωνιστικά και οργανωτικά - αγώνα μαζικής συμμετοχής στο κέντρο των πόλεων κάθε διοργάνωσης

Με φιλοσοφία απλή αλλά δυνατή, σκοπό έχει να αυξήσει τον αριθμό των αθλουμένων στην Ελλάδα και να «μεταδώσει το μικρόβιο» της άθλησης σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Eγραφές εδώ

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια  

Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας  και τον Δήμο Πατρέων, προκηρύσσουν το αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2022, 10.000 μ. και 5000 μ. Ανδρών-Γυναικών και 850μ παιδιών.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Γεωργίου Α’ .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.        

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου - Αγίας Σοφίας - Κωνσταντινουπόλεως - Μαιζώνος - περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου - Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου - περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία του Αγώνα.

Οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ μόνο ένα γύρο.

       Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων (έτη γεννήσεως 2011 & 2012) η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄(850μ) ,δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου .

Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ επιτρέπεται σε δρομείς που έχουν γεννηθεί το 2011 και μεγαλύτεροι.

Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2011 και 2012).

Επιτρέπεται στους δρομείς η συμμετοχή σε δυο αγωνίσματα (10χλμ και 5χλμ), εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2011, στα οποία επιτρέπεται η συμμετοχή σ' ένα μόνο αγώνισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από τις Κρατικές Αρχές και τη Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα περί διεξαγωγής πρωταθλημάτων και μαζικών αγώνων δρόμου εκτός Σταδίου, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις επιτρέπεται μόνο σε:

Εμβολιασμένους ή νοσήσαντες 95% (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους ή μη νοσήσαντες.

Μη εμβολιασμένους ενήλικους συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ: 

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια νικητών.   Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα εκτός από τον παιδικό αγώνα, που θα δοθούν μετάλλια στον τερματισμό. 

     

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία ως εξής:

Αγώνας 10χλμ (Όριο εγγραφών 500 δρομείς): γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)

Αγώνας 5χλμ (Όριο εγγραφών 1100 δρομείς): γεννημένοι/ες το 2011 και μεγαλύτεροι/ες)

Παιδικός Αγώνας (Όριο εγγραφών 400 παιδιά): γεννημένοι/ες το 2011 και 2012)

    Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους δρόμους 5 χλμ., 10 χλμ. και 850μ παιδιών, θα πρέπει να γίνουν έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  HYPERLINK "http://www.run-greece.gr" www.run-greece.gr.

    Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

    

    Εγγραφές μπορούν να γίνονται δια ζώσης (με μετρητά) στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας καθημερινά από τις 9.00  - 15.00 και μέχρι  την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022.

    Εγγραφές μετά τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Γραφείο  της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  (από 10.00΄έως 15.00΄) και το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.:  2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022: 10.00 - 20.00. 

Σημειώνεται ότι Εγγραφή & συμμετοχή στη διοργάνωση του Run Greece 2022 επιτρέπεται σε:

Εμβολιασμένους ή νοσήσαντες 95% (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους ή μη νοσήσαντες.

Μη εμβολιασμένους ενήλικους συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν και κατά την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται  με επίδειξη:

Του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του,

Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) και 

Το Πιστοποιητικό της νόσου COVID-19.

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα, αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα και αντίγραφο του Πιστοποιητικού COVID-Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τον αριθμό συμμετοχής του, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά είτε από την παρούσα ιστοσελίδα στην ενότητα "Λίστες Εκκίνησης - ΠΑΤΡΑ" που ενεργοποιείται τρεις μέρες πριν τον αγώνα, απευθείας στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, όπου αναρτώνται σχετικές ονομαστικές καταστάσεις συμμετεχόντων.

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν ένα φάκελο που περιέχει:

1. Φάκελο με:

- τον αριθμό συμμετοχής του και ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης

- παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής

- αυτοκόλλητο για την τσάντα του δρομέα

2. Τσάντα δρομέα

3. T-shirt της διοργάνωσης

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΑΓΩΝΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

T-SHIRT

ΠΟΣΟ

10.000 μ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

5 €

5.000 μ.

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

5 €

850 μ.

ΟΧΙ

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ

Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει:                                                                                                                                        

(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση online εγγραφής,

(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΕΓΑΣ - Αριθμός Λογαριασμού: 67 2714 8161 983

ΙΒΑΝ: GR 04 0171 7270 0067 2714 8161 983),

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (email:  HYPERLINK "mailto:[email protected]" [email protected]).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Στους συμμετέχοντες που θα καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής θα δοθούν δωρεάν t-shirts, πλαστική τσάντα , αριθμός εγγραφής (BIb), ηλεκτρονική χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη), αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής Στο Παιδικό αγώνα θα δοθούν δωρεάν t-shirts, πλαστική τσάντα, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

Όσοι δρομείς είχαν εγγραφεί στην διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2020 και 2021, έχουν την επιλογή μεταφοράς της εγγραφής τους στην διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2022, σύμφωνα με τους όρους εγγραφής που ισχύουν.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του Run Greece ΠΑΤΡΑ 2022 με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του Run Greece ΠΑΤΡΑ. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2022, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

                                                                                                             

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική  τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα 5χλμ στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό, καθώς στη μέση περίπου της διαδρομής (στο ύψος της ΑΓ. Νικολάου).

Στον Αγώνα  10χλμ, εκτός από την Εκκίνηση και τον Τερματισμού, εμφιαλωμένο νερό παρέχεται και στους Σταθμούς Υποστήριξης στο 2,5χλμ, στο 5χλμ και στο 7,5χλμ (στο ύψος της ΑΓ. Νικολάου & μπροστά από το παράρτημα του Πανεπιστημίου).

ΣΤΑΘΜΟΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΟ – ΣΤΑΘΜΟ

ΕΚΚΙΝΗΣΗΙατρικές ΥπηρεσίεςWCΝερόΧρονομέτρησηΑγώνας 10χλμ: 2 - 3,5 - 7 - 8,5χλμΝερόΑγώνας 5χλμ: 2 - 3,5χλμΝερόΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣΙατρικές ΥπηρεσίεςWCΝερόΜπανάνεςΧρονομέτρηση

Υγειονομικοί σταθμοί εκτός από τον τερματισμό του αγώνα  θα υπάρχουν και στα δύο ακραία σημεία της διαδρομής (Αγ. Σοφίας - Κωνσταντινουπόλεως & Μαιζώνος – Παπαφλέσσα).

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Ώρα εκκίνησης αγώνα 10χλμ: 10.00

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 10χλμ λήγει στις 11.15. Οι δρομείς  έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15΄.

Ώρα εκκίνησης αγώνα 5χλμ: 11.30

Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 5χλμ λήγει στις 12.45. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15΄.

Ώρα εκκίνησης αγώνα παιδιών: 11.35.

Στους αγώνες εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης "κατά κύματα". Οι δρομείς τοποθετούνται σε blocks εκκίνησης με βάση τις επιδόσεις τους όπως δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλουν και οι οποίες ελέγχονται και διασταυρώνονται από την αρμόδια επιτροπή του αγώνα.

Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 12.45, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ & 5χλμ, υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση και στον τερματισμό, καθώς και καθώς και ενδιάμεσα στη διαδρομή για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα θα ακυρώνεται.

Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εάν εκπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα.
β) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time).
γ) Τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

Η Γενική κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (gun time) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (net time)

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, με δικά τους μέσα και χρήση των ΜΜΜ που δίνουν τη δυνατότητα προσέγγισης προς το χώρο των εκκινήσεων με επιπρόσθετο βάδισμα προς αυτόν, για να επιτευχθεί ο διαχωρισμός - διασπορά της προσέλευσης των δρομέων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης, του αγώνα 10χλμ από τις 09:00πμ έως τις 09:30.και του Αγώνα 5χλμ από τις 10:45πμ έως τις 11:15πμ.

Οι αθλητές-τριες της Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού που συμμετέχουν στον αγώνα παίδων 850μ με ώρα εκκίνησης 11:30π.μ θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) από τις 10:50 έως τις 11.10 π.μ.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς την εκκίνηση.

Οι δρομείς να μην έχουν μαζί τους κατά την άφιξη τους και γενικά την παραμονή τους στους χώρους των αγώνων συνοδευτικά πρόσωπα – θεατές.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ) στους χώρους πίσω από την εκκίνηση, αποφεύγοντας να τρέχουν σε ομάδες και αποφεύγοντας σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός δρομέων ή συνοδών προσώπων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

  Η πλαστική τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, πρέπει να έχει παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα (δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 09.30΄ για τα 10 χλμ. και μέχρι τις 11.00΄ για τα 5 χλμ.) σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην Νότια πλευρά της πλατείας. Για λόγους ασφάλειας και προστασίας η παραλαβή της πλαστικής τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων υπάρχουν στον υπόγειο χώρο της Πλατείας Γεωργίου και στο υπόγειο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης)

Το αργότερο 10 λεπτά πριν την Εκκίνηση, δηλαδή στις 09.50 για τα 10χλμ και στις 11.20 για τα 5χλμ, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Το block εκκίνησης στο οποίο έχει τοποθετηθεί κάθε δρομέας αναγράφεται επάνω στον αριθμό συμμετοχής του. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

Οι δρομείς των 10χλμ & 5χλμ θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης των 500 δρομέων έκαστο, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, οι δρομείς θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 9 ατόμων έκαστη. Σημειώνεται ότι η κατανομή των εγγεγραμμένων δρομέων στα blocks εκκίνησης γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ακολουθεί η Οργανωτική Επιτροπή τα τελευταία χρόνια και οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να αλλάζουν block για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε αφενός να διατηρούν την συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης και να ελέγχεται η θέση τους στο block, η πορεία τους στην εκκίνηση, στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης) και στον τερματισμό. Έχοντας υποχρεωτική θέση/στάση αναμονής για την εκκίνηση, οι δρομείς εκκινούν διαδοχικά διατηρώντας τις μεταξύ τους προ-υπάρχουσες αποστάσεις μεταξύ τους, προς κάθε κατεύθυνση. Για απόσταση τουλάχιστον 200μ – 300μ μετά την εκκίνηση, θα υπάρχει ένδειξη ροής προκειμένου να υποδεικνύονται στους δρομείς η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και οι αποστάσεις που συνιστάται να τηρούν.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η Ελλανόδικος επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό. 

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με  τους  Κανονισμούς.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής

ΓΕΝΙΚΑ

Κάθε αθλητής-τρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.                                                                                                                                                 

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και  τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID – 19.

Στο πλαίσιο αυτό:

Εγγραφή & συμμετοχή στη διοργάνωση των αγώνων RUN GREECE 2022, επιτρέπεται σε:

Εμβολιασμένους ή νοσήσαντες 95% (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες,

Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

Η παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής ανά αγώνα θα γίνεται την προκαθορισμένη ημέρα-ες πριν τον αγώνα και ΜΟΝΟ εφόσον ο συμμετέχων ή εκπρόσωπός του επιδεικνύει το Πιστοποιητικό Covid.

Μπροστά σε κάθε σταθμό στο χώρο του Κέντρου Εγγραφών θα υπάρχουν αυτοκόλλητες ενδείξεις στο δάπεδο / δρόμο που θα υποδεικνύουν τις θέσεις αναμονής για όσους περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Συνίσταται οι δρομείς / επισκέπτες να φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του Κέντρου Εγγραφών προστατευτική μάσκα όπως επίσης την ημέρα του αγώνα και μέχρι τη στιγμή της τοποθέτησής τους στο σημείο εκκίνησης (κατά τη διάρκεια προσέλευσης στο χώρο και της προθέρμανσης).

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων / εθελοντών / εργαζομένων / κριτών / συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων (σε ειδικές πλαστικές τσάντες που διαθέτει η διοργάνωση) θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ανάλογα με τον αριθμό τους και τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουν.

Οι διοργανώσεις του RUN GREECE 2022 θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες-διαδρομές: Αγώνας Δρόμου 10χλμ, Αγώνας Δρόμου 5χλμ & ο Αγώνας Παιδιών 1000μ.

Οι δρομείς των 10χλμ & 5χλμ θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης των 500 δρομέων έκαστο, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, οι δρομείς θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 9 ατόμων έκαστη. Σημειώνεται ότι η κατανομή των εγγεγραμμένων δρομέων στα blocks εκκίνησης γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ακολουθεί η Οργανωτική Επιτροπή τα τελευταία χρόνια και οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να αλλάζουν block για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης. Οι συμμετέχοντες σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε αφενός να διατηρούν την συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης και να ελέγχεται η θέση τους στο block, η πορεία τους στην εκκίνηση, στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης) και στον τερματισμό. Έχοντας υποχρεωτική θέση/στάση αναμονής για την εκκίνηση, οι δρομείς εκκινούν διαδοχικά διατηρώντας τις μεταξύ τους προ-υπάρχουσες αποστάσεις μεταξύ τους, προς κάθε κατεύθυνση. Για απόσταση τουλάχιστον 200μ – 300μ μετά την εκκίνηση, θα υπάρχει ένδειξη ροής προκειμένου να υποδεικνύονται στους δρομείς η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και οι αποστάσεις που συνιστάται να τηρούν.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα συστήνεται οι δρομείς να κρατάνε όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις. Το τρέξιμο των δρομέων είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων 1μ.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του αγώνα θα εξαχθούν με βάση τον καθαρό χρόνο των συμμετεχόντων (net time).

Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν από τους ειδικούς σταθμούς τροφοδοσίας και μεταλλίων πλαστική μικρή τσάντα, η οποία θα περιλαμβάνει τα είδη που ο διοργανωτής παρέχει (κατά περίπτωση: εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικό και/ή ισοτονικό ποτό, μπανάνα, μετάλλιο τερματισμού). Η παραλαβή είναι ανέπαφη. Η τσάντα τοποθετείται από το προσωπικό / εθελοντές του αγώνα σε τραπέζια, από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς φυσική επαφή.

Οι τελετές απονομών θα γίνουν θα γίνουν με απόλυτη τήρηση των κανόνων απόστασης και περιορισμού των επαφών και με την παρουσία μόνο των απολύτως απαραιτήτων ατόμων.

Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων θα ενημερώνεται πλήρως για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν με Ηλεκτρονική Επικοινωνία, Έντυπο Υλικό, Ειδική Σήμανση και Συνεχείς Ηχητικές Ανακοινώσεις την ημέρα του αγώνα.

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων / εθελοντών / εργαζομένων / κριτών / συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αφορά τις μετακινήσεις και θα ισχύει κατά την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται οχήματα της διοργάνωσης ορίζεται απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας.

Το σύνολο των εργαζομένων / εθελοντών / κριτών / συνεργατών που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει υποστηρίζοντας την διοργάνωση θα έχουν :

PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις που αφορούν την συμμόρφωση αθλητή-τριας με τους κανονισμούς και επηρεάζουν την κατάταξη των έξι (6) πρώτων νικητών και νικητριών θα μπορούν να υποβάλλονται, εκτός των όσων αναφέρονται παρακάτω και κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα και μέχρι τριάντα (30) λεπτά από την ανακοίνωση των έξι (6) πρώτων νικητών-νικητριών.

Οι υπόλοιπες ενστάσεις, λόγω της ιδιομορφίας της διοργάνωσης, ως προς τα αποτελέσματα και την κατάταξη μπορούν υποβληθούν και μέχρι το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη του αγωνίσματος. Ως προθεσμία υποβολής ενστάσεων ορίζεται η Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ώρα 15:00.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Συγγρού 137, Νέα Σμύρνη) – Επιτροπή Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο.  Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις  των εθελοντών.

Στους δρομείς  παρέχεται εμφιαλωμένο νερό. Οι δρομείς παραλαμβάνουν την τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο όπου την παρέδωσαν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Όλοι όσοι τερματίζουν λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού. Στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των Αγώνων Δρόμου 10χλμ & 5χλμ απονέμεται διακριτικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οργανωτικός Εκπρόσωπος της διοργάνωσης ορίζεται οι κ.κ. Μαντάς Πέτρος μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ & Μπαλάσης Νικόλαος  , Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελ/σου.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Τεχνικοί Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ορίζονται: ο Τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ  Μπούσιας Κωνσταντίνος (6945875388) και ο Κ.Φ.Α  και πρόεδρος των Κριτών Βόρειας Πελ/σου κ.  Χριστόπουλος Κωνσταντίνος (6977585595).  , με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη και τον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας του Προσωπικού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 

Τεχνικοί Υπεύθυνοι της εγκατάστασης  ορίζονται: ο Τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ  κ. Πλάτωνας Βασίλης  και ο Τεχνικός Σύμβουλος αγώνων σε δημόσιο δρόμο και βουνό  κ. Παπούλιας Νότης.

 Για κάθε επιπλέον πληροφορία: στο Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  (τηλ.: 2610 313138 ή 2610-320203).

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΜΕ  ΩΡΑΡΙΑ

 ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΤΗΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

10 χλμ

09.00

09.30

09.45

10.00

11.15

5 χλμ

10.30

11.00

11.15

11.30

12.45

 

 ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΤΗΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ  ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ & ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

850Μ

10.50 -11.10

11.30

11.40

Υποστήριξη: SilkTech