Run Greece Patras: Συμπληρώνει 10 χρόνια και συνεργάζεται με τα μέλη του συλλόγου «Ζωή γλυκιά»

Πέμπτη, Αύγουστος 31, 2023 - 5:30μμ
Το μήνυμα του Προέδρου της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου Νικόλαου Μπαλάση

To Run Greece Patras συμπληρώνει 10 χρόνια και συνεργάζεται με τα μέλη του συλλόγου «Ζωή γλυκιά».

Σε σχετική του ανάρτηση ο σύλλογος για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αναφέρει:

Το φετινό RUN GREECE στην Πάτρα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε σχέση με εμάς καθώς το 2023 είναι 10ος χρόνος που διοργανώνεται ο αγώνας "Run Greece Patras" και αφιερώνεται στο σύλλογό μας καθώς και εμείς κλείνουμε τα 10 χρόνια απο την ίδρυσή μας.
Γνωρίζουμε ότι η άσκηση αποτελεί σημαντικό «φάρμακο» για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μύες καταναλώνουν γλυκόζη, για να παράγουν ενέργεια, μειώνοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Με την άσκηση, αυξάνει η «ευαισθησία» των μυών στην ινσουλίνη (δηλαδή με την ίδια ποσότητα ινσουλίνης, οι μύες καταναλώνουν περισσότερη γλυκόζη). Η αυξημένη ευαισθησία διατηρείται για αρκετές ώρες μετά το πέρας της άσκησης, με συνέπεια τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Η συστηματική συμμετοχή σε προγράμματα άσκησης για τουλάχιστον 150 λεπτά/εβδομάδα, συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη.
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Το 2023 είναι 10ος χρόνος που διοργανώνεται ο αγώνας "Run Greece Patras".
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα μετατραπούν σ' ένα μεγάλο πολύχρωμο ποτάμι από αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.
Ο 10ος αυτός αγώνας έχει κι ένα ιδιαίτερο μήνυμα αφού γίνεται σε συνεργασία και με τα Μέλη του Συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» με αφορμή τη 10χρονη προσφορά του στην πόλη της Πάτρας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Το δρομικό κίνημα στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και βελτιώνεται. Το όφελος είναι τεράστιο. Η άθληση συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή υγεία έχοντας θετική επίδραση όχι μόνο στο μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και στην ενίσχυση ψυχικών και σωματικών διεργασιών.
Με την καθιέρωση του "Run Greece" από το έτος 2013 θεσμοθετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένας αγώνας που δίνει το δικαίωμα έκφρασης στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και στον άνθρωπο του καθημερινού στρες, της σύγχρονης έντασης της ζωής. Μέσα από έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα, με την υποστήριξη του Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (του Δήμου και της Περιφέρειας) και την εγγύηση του πλέον αρμόδιου φορέα, που δεν είναι άλλος από τον ΣΕΓΑΣ, μεγιστοποιεί την ανταποδοτικότητα προσφέροντας πολλαπλές καλύψεις στους συμμετέχοντες. Οι καλύψεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ορθή κρίση, την ασφάλεια και την υγεία αλλά και με πλείστες άλλες παροχές για έναν ιδανικό αγώνα μέσα στην πόλη.
Είναι μια διοργάνωση που εμπεριέχει το αποκλειστικό νόημα της έκφρασης του δικαιώματος της νίκης μόνο και μόνο με τη συμμετοχή αφού είναι μια νίκη ελπίδας για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Ο αγώνας "Run Greece Patras" δίνει μια ξεχωριστή όψη προβάλλοντας την ομορφιά του κέντρου της πόλη μας και την ξεσηκώνει να κατακτήσει το ιδανικό του αθλητισμού δίνοντας ένα όμορφο χρώμα στην ζωή μας.
Ο διαχρονικός αθλητισμός μέσα και από τον αγώνα του "Run Greece Πάτρας 2023" με την πολύτιμη και απαραίτητη βοήθεια της πολιτείας και τη συμπαράσταση υπηρεσιών, εθελοντών, συλλόγων και ιδιωτών συμβάλλει τα μέγιστα έτσι ώστε η κοινωνία να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης μακριά από παραμορφώσεις του αθλητικού ιδεώδους βοηθώντας τη νεολαία, και όχι μόνον, να δημιουργήσει ένα σωστό τύπο ανθρώπου που μαθαίνει να αγωνίζεται και στη ζωή για έναν καλύτερο κόσμο.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο μας για την υποστήριξη, αλλά και τους εθελοντές και τις διάφορες υπηρεσίες που κάθε χρόνο με τη συνεισφορά τους δημιουργείται αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον αγώνα "Run Greece" της Πάτρας.

Υποστήριξη: SilkTech