Ρολάν Γκαρός: Τυχερός ο Τζόκοβιτς, μαζί Ναδάλ - Τιμ

Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020 - 5:31μμ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Roland Garros που θα είναι για πρώτη και ίσως μοναδική φορά το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Νοβακ Τζόκοβιτς φαίνεται να έχει το πιο εύκολο έργο μέχρι τον τελικό, εφόσον Ναδάλ και Τιμ που ήταν τα 2 τελευταία χρόνια οι φιναλιστ, έτυχαν φέτος στο ίδιο μισό. Ύπουλη και δύσκολη κλήρωση για Τσιτσιπά.

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟΥ ROLAND GARROS

Δεν θα είναι υπερβολή να γραφτεί πως στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού τα φαβορί είναι τρία. Μπορεί ο Ναδάλ να είναι ο Βασιλιάς της συγκεκριμένης διοργάνωσης και του χώματος γενικότερα αλλά οι συνθήκες φέτος είναι διαφορετικές. Αρχικά, η μεγάλη αποχή του Ράφα λόγω Covid-19 αλλά και εξ αιτίας της απόφασής του να μην αγωνιστεί στην Αμερική. Κατά δεύτερον, η ήττα του στα 2 σετ στο MASTERS της Ρώμης από τον Σβάρτσμαν (στο χώμα). Τέλος, ακόμα και ο καιρός που δεν θα είναι ο συνηθισμένος μπερδεύουν τα πράγματα σχετικά με το φαβορί.

Από την άλλη ο Τζόκοβιτς φέτος δείχνει ανίκητος έχοντας μόνο μία ήττα το 2020. Η οποία, μάλιστα, προήλθε από την αποβολή του με το κατά λάθος χτύπημα του στην επόπτη στο US OPEN. Είναι προσηλωμένος στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να φτάσει και να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ σε τίτλους Grand Slam.

Δεν πρέπει, όμως, να υποτιμηθεί και ο Ντομινίκ Τιμ. Το Νο3 του ταμπλό έχει δείξει πως το χώμα είναι από τις αγαπημένες του επιφάνειες, έχοντας κερδίσει τον Ναδάλ σε αυτή 4 φορές! Τις τελευταίες 2 χρονιές είχε φτάσει στον τελικό του Roland Garros αλλά βρήκε απέναντί του σε εξαιρετική φόρμα τον Ισπανό ταυρομάχο που του στέρησε τον τίτλο. Η διαφορά φέτος είναι πως έχει απαλλαγεί από το άγχος της κατάκτησης ενός Grand Slam, με την επιτυχία του στην Αμερική απέναντι στον Σβέρεφ και  στο Παρίσι αναμένεται πολύ δυνατός.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» τον Χούρκαζ(Νο29), ενώ στους «16» ο καλύτερος αντίπαλος που μπορεί να βρει είναι ο Χατσάνοφ(Νο15). Στους «8» η λογική δείχνει έναν εκ των Μπαουτίστα Αγκούτ(Νο10), Καρένο Μπούστα(Νο17) ή Ματέο Μπερετίνι(Νο7). Ρηχά εμπόδια για έναν σοβαρό Σέρβο.

Αν φτάσει στον ημιτελικό είναι πολύ πιθανό να βρει τον Στέφανο Τσιτσιπά(Νο5). Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πρέπει να χαμογέλασε όταν είδε την κλήρωση του Roland Garros. Μόλις στους «64» θα διασταυρώσει ρακέτες με τον Κουέβας.  Όλοι οι τίτλοι του έμπειρου Ουρουγουανού είναι στο χώμα και αναμένεται να του βάλει από νωρίς δύσκολα. Αν τα καταφέρει, πιθανώς θα τον περιμένει ο Κραΐνοβιτς(Νο26) με τον οποίο έχει 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στη φάση των «16» θα κληθεί να προσπεράσει ή τον Ντένις Σαποβάλοφ(Νο9), τον πολύ φορμαρισμένο Καναδό ή τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ(Νο18). Όσο για τον προημιτελικό φαβορί να βρίσκεται εκεί είναι ο Μεντβέντεφ(Νο4), που πάντως δεν είναι σε καλή φόρμα, ή ο Ρούμπλεφ(Νο13).

Ο ΑΛΛΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Στο άλλο μισό ο Τιμ θα συναντήσει το πρώτο υπολογίσιμο εμπόδιο στη φάση των «32», τον Ρουντ(Νο28). Στους «16» θα περιμένει ή ο έμπειρός Βαβρίνκα(Νο16) που αντιμετωπίζει στην σπουδαιότερη αναμέτρηση του πρώτου γύρου τον Άντι Μάρει ή ο ελπιδοφόρος Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ(Νο19). Τελευταίο εμπόδιο πριν τον ημιτελικό ο… ντόπιος Μονφίς(Νο8) ή ο Σβάρτσμαν(Νο12) που έκανε φοβερό τουρνουά στη Ρώμη.

Τέλος, για τον Ναδάλ τα δύσκολα θα ξεκινήσουν στους «16» αλλά θα είναι συνεχόμενα. Αρχικά, εκεί, είναι πολύ πιθανό να βρει τον Φάμπιο Φονινι(Νο14), ο οποίος τον έχει κερδίσει 3 φορές στο χώμα. Στους «8» θα συναντήσει τον φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν Αλεξάντερ Σβέρεφ(Νο6). Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αν περάσει αυτά τα 2 εμπόδια, θα «πέσει» πάνω στον Ντομινικ Τιμ. Ένας δρόμος, λοιπόν, στρωμένος με… αγκάθια για τον 13ο τίτλο στο Roland Garros.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα συμβούν αν τα φαβορί επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους.

ΠΗΓΗ: Ανδρέας Σπυρόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech