Ροκανάς: "Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα"

Παρασκευή, Μάιος 18, 2018 - 7:03μμ

«Στο παιχνίδι δεν θα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα ούτε για εμάς, ούτε για την αντίπαλη ομάδα. Δικός μας στόχος είναι να το διασκεδάσουμε και χωρίς να έχουμε καθόλου άγχος να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί». Αυτά τόνισε ο Φίλιππος Ροκανάς για το γειτονικό ντέρμπι που θα παίξει την Κυριακή ο Έσπερος ΑΟΠΑ στην Κ. Αχαΐα με την Αχαγιά'82 στο φινάλε του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Είσαι ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας;

«Σε γενικά πλαίσια ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας, ξέρω όμως ότι σε μικρές λεπτομέρειες κρίθηκε η τελική μας θέση και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πιο ψηλά!».

Τι θα κρατήσετε από την φετινή χρονιά ως παρακαταθήκη για την επόμενη;

«Ολα τα θετικά αποτελέσματα, θα κρατήσουμε ότι ακόμα και με αλλαγή προπονητή μέσα στην σεζόν η ομάδα έβγαλε αντίδραση και έδειξε χαρακτήρα, κρατάμε βέβαια και τα αρνητικά με μοναδικό σκοπό να τα ελαττώσουμε την επόμενη σεζόν».

Από τη δική σου παρουσία είσαι ικανοποιημένος, ποιος είναι προσωπικός σου στόχος σου για την επόμενη μέρα;

«Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη μου σε σχέση με την περυσινή σεζόν, όμως δεν έχω φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλω και πιστεύω μπορώ να βρίσκομαι, όποτε κάθε μέρα κοιτάω να γίνομαι καλύτερος και ο στόχος της επόμενης μέρας θα είναι πάντα να φτάσω στην κορυφή των δυνατοτήτων μου οποίες και αν είναι αυτές!»

Αν σου ζητούσα να βάλεις έναν τίτλο στη περίοδο που φεύγει ποιος θα ήταν;

«Ναι μεν αλλά! Και αυτό διότι αντικατοπτρίζει την καλή πορεία μας, το αλλά «λέει» ότι θα μπορούσαμε το κάτι παραπάνω».

Η βαθμολογία «λέει» την αλήθεια και για τις ομάδες που ανεβαίνουν και για αυτές που θα αποχαιρετήσουν την Κατηγορία;

«Ξεκάθαρα διότι θεωρώ το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και στο τέλος φαίνεται ποιος δούλεψε σωστά ποια ομάδα είχε καλύτερες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο και ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο».

Αν ήταν στο χέρι σου τι θα άλλαζες και τι θα διατηρούσες στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής για να γίνει καλύτερο;

«Πραγματικά πιστεύω πως δεν άλλαζα κάτι γιατί το πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό και έχει πολλές καλές ομάδες, αυτό το λέει εξάλλου και η βαθμολογία όπου η πρωτιά παίζεται ακόμα στην τελευταία αγωνιστική».

Υποστήριξη: SilkTech