Το ρεπορτάζ του sportin.gr για τον ΝΟΠ είχε και συνέχεια

Σάββατο, Αύγουστος 18, 2018 - 12:26μμ

Το πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ του sportin.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Όμιλος της Πάτρας προκάλεσε αίσθηση και στην Αθήνα. Το γνωστό «υγροστιβικό» σάιτ aquaticsplanet.com αφενός μεν αναπαρήγαγε το θέμα του sportin.gr, αφετέρου δε προέβη σε νέο ρεπορτάζ με τις απόψεις των διοικούντων για το μέλλον του Ομίλου.

Συντάκτης του άρθρου είναι ο Δημήτρης Σελετόπουλος που αναφέρει:

«Το μεσημέρι έβαλα αυτούσιο ένα δημοσίευμα από το sportin.gr το οποίο αναφερόταν στην δυσμενή οικονομική θέση που βρίσκεται ο ΝΟΠ, το αρχαιότερο σωματείο υγρού στίβου της πόλης της Πάτρας, με τις μεγάλες επιτυχίες, ειδικά στον χώρο του πόλο.
Επικοινώνησα με ανθρώπους του ΝΟΠ και έθεσα κάποιες σημαντικές ερωτήσεις. Οι απαντήσεις που πήρα, δείχνουν ότι στον ΝΟΠ κάνουν πολύ μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και ελπίζουν να τα καταφέρουν.

• Οσον αφορά το θέμα με την υπάλληλο στην οποία έχει επιδικαστεί ήδη ένα σεβαστό ποσόν, οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια, αφού η υπάλληλος εκτός από τα επιδικασμένα, διεκδικεί και άλλα μεγαλύτερα ποσά. Το θέμα θα ολοκληρωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Μέχρι τότε όμως, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο σωματείο.

• Για το θέμα των παικτών και των οφειλομένων σε αυτούς, η διοίκηση έχει ήδη έρθει σε συμφωνία και οι παίκτες δέχτηκαν αυτά που τους είπαν από τον ΝΟΠ. Κάνουν υπομονή και θεωρούν ότι τα χρήματα που τους χρωστάνε θα τα πάρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

• Για τον τερματοφύλακα Κ. Λιμαράκη, πραγματικά όλοι όσοι μίλησαν μαζί μου, είπαν ότι η απόφαση του Σακκαλή να τον αφήσει εκτός του 2ου ημιτελικού των πλέι οφ, είναι απόλυτα σωστή και ίσως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Ο παίκτης συμμετείχε σε πολύ λίγες προπονήσεις, ενώ είχε θέματα τραυματισμού, τα οποία προσπάθησε να επιλύσει ακόμα και ο προπονητής της εθνικής νέων ανδρών Λοράντος. Ομως ο Λιμαράκης δεν ήρθε στην Αθήνα να εξεταστεί από τους γιατρούς της εθνικής.

• Οσον αφορά την ανδρική ομάδα πόλο και την 3η τελικά θέση που κατέκτησε στο φετινό πρωτάθλημα, δεν χρειαζόταν να ρωτήσω τους ανθρώπους του ΝΟΠ. Με τόσο μικρό μπάτζετ, για μένα η 3η θέση είναι επιτυχία. Και την επόμενη χρονιά, γίνονται προσπάθειες η ομάδα να ενισχυθεί, αλλά αν και υπάρχουν συμφωνίες, αυτές δεν θα προχωρήσουν αν δεν δώσει το οκ ο χορηγός.

• Για τον περιορισμό των μελών από 400 σε 50. Ομως δυστυχώς γίνεται σε κάθε σχεδόν ομάδα αυτή την εποχή, το ίδιο έγινε και στον ΝΟΠ. Καταρχάς έγινε μια εκκαθάριση των μελών που ήταν ενεργά και πλήρωναν την συνδρομή και στην συνέχεια υπήρξε η επικοινωνία με όλα τα μέλη για να συνεχίσουν. Δυστυχώς μόνο 51 από αυτά τελικά ήταν ταμειακώς εντάξει. Πάντως γίνονται προσπάθειες για να αυξηθούν αυτά, αλλά όσο υπάρχει αυτή η δικαστική διαμάχη, τα πράγματα δυσκολεύουν.

• Η γυναικεία ομάδα μόνο πέρυσι κατάφερε να «μαζευτεί" και να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα μετά από χρόνια. Δυστυχώς, η απώλεια του Μ. Τσουτσάνη επηρέασε πολύ αρνητικά την όλη κατάσταση. Φέτος θα ξαναγίνει προσπάθεια να μαζευτούν οι παίκτριες και να επαναλειτουργήσει το τμήμα.

• Πάμε τώρα στην κολύμβηση. Ο ΝΟΠ λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με το ίδιο προπονητικό τιμ και τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν. Την ερχόμενη χρονιά υπάρχει πλέον άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αναλάβει το τμήμα και όλοι πιστεύουν ότι αυτό θα απογειωθεί.

• Αφησα τελευταίες τις υποδομές του πόλο. Φέτος, βάσει μάλιστα των στοιχείων που δημοσιεύσαμε στο aquaticsplanet ο ΝΟΠ έχει κάνει πρόοδο. Δεν είναι μόνο το ασημένιο μετάλλιο στους μίνι παίδες, αλλά και οι υπόλοιπες θέσεις που κατέλαβαν τα 3 υπόλοιπα τμήματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η 5η θέση Πανελληνίως.
Ο ΝΟΠ είναι μεγάλο σωματείο από τα μεγαλύτερα της χώρας, και όλοι ευελπιστούμε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να επανέλθει στις μεγάλες επιτυχίες».
ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech