ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ: Τα σκάφη στο Μεσολόγγι

Πέμπτη, Αύγουστος 5, 2021 - 5:52μμ
Άρτια διοργάνωση από τον ΙΟΠ

Ράλι Ιονίου 2021, 1η ιστιοδρομία, Πάτρα-Μεσολόγγι και τα σκάφη ξεκίνησαν!

Με την επικαιρότητα να φλέγεται στην κυριολεξία, η εκκίνηση της φετινής διοργάνωσης ήταν μια ανάσα δροσιάς, ένα θέαμα που οι περιορισμού λόγω covid είχαν περιορίσει.
Με λίγο άνεμο, τα σκάφη πραγματοποίησαν μια παλινδρομική μέχρι το Ρίο, με επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια προς το Μεσολόγγι.

Ο ελαφρύς άνεμος και τα ρεύματα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της διαδρομής, με τα πληρώματα να δυσκολεύονται, ειδικά τα βαριά σκάφη.

Μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης, το αθηναϊκό σκάφος από τις Τζιτζιφιές - Καλλιθέα, που, αφού διένυσε 350 ναυτικά μίλια κάνοντας τον περίπλου της Πελοποννήσου (διώρυγα Κορίνθου κλειστή) για να βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης, μία βλάβη στο σκάφος τού στέρησε τη συμμετοχή στον αγώνα.

Η φετινή διοργάνωση κρατάει την αγωνιστικότητα και το μεράκι των ιστιοπλόων, χωρίς όμως τις συνήθεις απονομές, συγκεντρώσεις και happenings που έδιναν έναν ιδιαίτερο τόνο στο Ράλι Ιονίου, με συμμετοχές πλέον μόνο από τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια, αφού απρόοπτα όπως το κλείσιμο της διώρυγας επηρέασαν τις συμμετοχές από το κέντρο.

Κύριος χορηγός του αγώνα, η Πατρινή εταιρία SUPER CARGO.

Υποστήριξη: SilkTech