Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακή εκκίνηση στο κέντρο της Αθήνας - BINTEO

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 10, 2021 - 12:32μμ
Με εκκίνηση από το κέντρο της Αθήνας

Ιστορικές στιγμές αναβίωσαν στο κέντρο της Αθήνας, με το ράλι Ακρόπολις να επιστρέφει δυναμικά. 

Η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις 2021, στην επιστροφή της θρυλικής διοργάνωσης στην Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια, δόθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «εγκαινιάζοντας» την πρώτη υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Στην πρώτη ειδική διαδρομή, στην πλατεία Συντάγματος, οι οδηγοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του Ράλι Ακρόπολις, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC κάλυψε τα 0,98 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 51.5 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοκίνητα της Toyota «έγραψαν» τους τρεις καλύτερους χρόνους στην πρώτη ειδική, καθώς ο Έλφιν Έβανς ήταν 0,6 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Οζιέ, ενώ ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν οκτώ δέκατα πίσω από τον χρόνο του Γάλλου, την ώρα που την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν τρία i20 Coupe WRC της Hyundai.

Στο μεταξύ, ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 58.9 δευτερόλεπτα.

Το «Ράλι των Θεών» μεταδίδεται παγκοσμίως από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία το «μοιράζουν» σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Υποστήριξη: SilkTech