Ραφίνια: «Ζητούσα φαγητό στο δρόμο και με έλεγαν αλήτη»

Σάββατο, Σεπτέμβριος 17, 2022 - 10:30μμ
Tα δύσκολα παιδικά του χρόνια μέχρι την ποδοσφαιρική καταξίωση που τον έχει φέρει στην Μπαρτσελόνα

Τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πλέον να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα περιέγραψε σε συνέντευξή του στην πατρίδα του ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός αναφέρθηκε και σε δυσκολίες ακόμη για την επιβίωσή του.
«Θα ήταν άδικο να πω ότι πεινούσαμε ως οικογένεια. Όμως κάποιες φορές, μετά την προπόνηση, όταν ήμουν 12-14 ετών, πεινούσα πάρα πολύ. Ζητούσα από περαστικούς να μου αγοράσουν κάτι να φάω γιατί δεν ένιωθα καλά. Κάποιοι με βοηθούσαν, άλλοι με έλεγαν αλήτη κατά πρόσωπο», αναφέρει ο 25χρονος άσος που αποκτήθηκε για 60 εκατ. ευρώ από τη Λιντς.
Παράλληλα μιλά για τους κινδύνους που αντιμετώπισε. «Μεγάλωσα στην περιοχή Ρεστίνγκα, νότια του Πόρτο Αλέγκρε. Ήταν δύσκολο να μην παραστρατήσεις. Υπήρχαν πολλές 'ευκαιρίες' να το κάνεις. Σου υπόσχονταν εύκολα λεφτά και μια καλύτερη ζωή, αλλά μέσα σε αυτό πολλά παιδιά έχασαν το δρόμο τους. Εγώ δεν ήμουν ένα από αυτά, αλλά είδα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Έχασα πολλούς φίλους γιατί μπλέχτηκαν στο έγκλημα και στο εμπόριο ναρκωτικών. Παιδιά που έπαιζαν δέκα φορές καλύτερη μπάλα από μένα και θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Χάρη στην αφοσίωσή μου στο ποδόσφαιρο και στην οικογένειά μου έμεινα στο σχολείο και αγνόησα τις ευκαιρίες να πάρω τον λάθος δρόμο. Γι' αυτό είμαι σήμερα εδώ».

Υποστήριξη: SilkTech