«Προβάρει» τα γαλανόλευκα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Τετάρτη, Οκτώβριος 10, 2018 - 6:28μμ

Η ΕΠΟ ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, προκειμένου ο ομογενής τερματοφύλακας της Μπενφίκα να πάρει το «πράσινο φως» από τις FIFA-UEFA για να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Βλαχοδήμος έχει αγωνιστεί στις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Γερμανίας κι αυτό αποτελεί ένα εμπόδιο, το οποίο όμως αναμένεται να ξεπεραστεί, εφόσον ο ποδοσφαιριστής συντάξει και υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί να αγωνιστεί στο ελληνικό συγκρότημα.

Αυτό είναι άλλωστε και το σημαντικότερο έγγραφο που θα πρέπει να προσκομιστεί, καθώς χωρίς τη συναίνεση του ποδοσφαιριστή, κάθε προσπάθεια θα είναι άνευ ουσίας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τα σχετικά έγγραφα στην αντίστοιχη γερμανική, προκειμένου το θέμα να μπει σε μια σειρά και να πάρει το δρόμο του προς τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, οι οποίες και θα λάβουν την τελική απόφαση.

Ο Μίκαελ Σκίμπε προτίθεται να συμπεριλάβει τον Βλαχοδήμο στις κλήσεις του για το επόμενο «παράθυρο» του Nations League, τον Νοέμβριο του 2018, όμως η γραφειοκρατία σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί πάντοτε ένα θέμα.

Να σημειωθεί ότι οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 24χρονου τερματοφύλακα με τους Λουζιτανούς έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και του Γιόακιμ Λεβ, το επιτελείο του οποίου παρακολουθεί ενδελεχώς τον Βλαχοδήμο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech