Προβάδισμα της ΑΕΚ για την 2η θέση

Κυριακή, Ιούλιος 5, 2020 - 11:32μμ

Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα (2 γκολ) πέρασε εύκολα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κερδίζοντας τον ελλιπή Άρη με 4-1, πήγε στο +2 από τον ΠΑΟΚ και πήρε κεφάλι στη μάχη της 2ης θέσης.

Αρης και ΑΕΚ συναντήθηκαν για 6η διαδοχική φορά την φετινή σεζόν ως αντίπαλοι. Το αποψινό παιχνίδι ήταν το τρίτο μέσα σε διάστημα (μόλις) 15 ημερών. Συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές, η σημερινή αναμέτρηση είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήθελε το τρίποντο για να ξεφύγει (με δύο βαθμούς) από τον ΠΑΟΚ και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το χθεσινό στραβοπάτημα του Δικεφάλου στην Κρήτη. Από την άλλη ο ελλιπής Αρης των 14άρων ποδοσφαιριστών δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι.
Το κίνητρο της νίκης ήταν φανερό για την Ένωση και εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δέκα τελικές στην εστία, έναντι μόνο μιας που είχαν οι γηπεδούχοι. Κι όμως, ο Αρης στην μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Μπάρκα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκάμα (29') να ισοφαρίζει το γκολ που είχε πετύχει νωρίτερα ο Ολιβέιρα (24'). Βέβαια, εν αντιθέσει με το γκολ που προηγήθηκε η ΑΕΚ, ο συμπατριώτης του Ολιβέιρα, ήταν πολύ τυχερός, αφού στο μακρινό σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι και άλλαξε πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ που είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας, πίεσε ασφυκτικά τον Αρη, ειδικά στο διάστημα από το 35' μέχρι και το 45' δημιουργώντας την μία φάση πίσω από την άλλη, όμως οι Κίτρινοι είχαν και πάλι σε εκπληκτική ημέρα τον Χουλιάν Κουέστα που είπε «όχι» σε Μάνταλο, Σβάρνα και Ολιβέιρα που άγγιξαν το γκολ.
Τη λύση που απεγνωσμένα ζητούσε η ΑΕΚ για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ την έδωσε και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου, Νέλσον Ολιβέιρα, που βρήκε τον τρόπο να νικήσει για δεύτερη φορά τον Κουέστα, επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το γκολ αυτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Αρη και έκανε πολύ πιο εύκολη την ζωή των παικτών του Καρέρα, με τους φιλοξενούμενος, με αρκετή δόση τύχης (γκολ που θύμισε το αντίστοιχο του Γκάμα) να βρίσκουν και τρίτο τέρμα με τον Σιμόες (η μπάλα βρήκε στον Σάσα κι άλλαξε πορεία). Κάπου εκεί τα πάντα, είχαν κριθεί, με τον Αρη (που δεν είχε λύσεις) να ξεμένει και από δυνάμεις. Στροφές μπορεί να έριξε και η Ενωση, όμως, έστω και έτσι η ομάδα του Καρέρα, βρήκε και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Σιμάνσκι (84'). Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έκανε έκανε το back to back στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας μετά την Τούμπα και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έγινε πλέον το απόλυτο φαβορί για να είναι αυτή που θα τερματίσει στην 2η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σημερινό ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική των play off της Super League 1, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η  αναμέτρηση με την οποία, άνοιξε (4/7) η αυλαία της 6ης αγωνιστικής των play off της Super League 1, ανάμεσα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Με το τελικό 2-2 και τον τρόπο που ήρθε να πιστοποιεί ότι η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» ήταν άκρως... επεισοδιακή και να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες...
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 5', με τον Μπίσεσβαρ, για να έρθει η απάντηση από πλευράς «ομιλητών», που είχαν δοκάρι με τον Βαζ στο 17ο λεπτό, και μάλιστα εις διπλούν, με τους Νέιρα στο 18' και Φιγκεϊρέδο στο 43' να τους δίνουν προβάδισμα από... ημίχρονο!
Ο ΟΦΗ έμεινε με παίκτη λιγότερο, από την αποβολή του Κουτρουμπή στο 59ο λεπτό, για να ακολουθήσουν η ισοφάριση στο 76' με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη, που είχε περάσει στο ματς αλλαγή, αλλά και η αποβολή του Εσίτι πέντε λεπτά μετά το 2-2, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει και αυτός με δέκα ποδοσφαιριστές.
Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους γηπεδούχους -που έφτασαν τους 36 πόντους- στα τρία τελευταία ματς στο «μίνι» πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχασαν κι άλλο έδαφος στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης καθώς είναι στο +1 από την Τρίτη ΑΕΚ, αλλά με παιχνίδι παραπάνω...

Υποστήριξη: SilkTech