Πρώτος τελικός με Μπάγερν ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, Ιανουάριος 9, 2019 - 8:41μμ

Η βαθμολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού στην Euroleague (ρεκόρ 7-9) έχει υποχρεώσει τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν σαν «τελικό» κάθε αναμέτρηση του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και με αυτό το σκεπτικό φιλοξενούν την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ (21:00), για την 17η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα με κάτω τα χέρια στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, ενώ η Μπάγερν από «στραβοπάτημα» στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Αναντολού Εφές. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για την επιστροφή στις επιτυχίες, με τους «πράσινους» όμως να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς αν υπερασπιστούν την έδρα τους θα «πιάσουν» στην κατάταξη τους Γερμανούς (8-8), που «στρογγυλοκάθονται» στην όγδοη και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Για να πετύχει, όμως, το στόχο του ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του στην περιφερειακή άμυνα, καθώς η Μπάγερν αρέσκεται στις τρίποντες εκτελέσεις, να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και να βρει ρυθμό από τα 6.75, τομέας που τον «πληγώνει». Η τελευταία επιθυμία του, πάντως, δεν θα είναι εύκολη, καθώς η γερμανική ομάδα διακρίνεται για την άμυνα της σε προσπάθειες των αντιπάλων στο τρίποντο.

Επίσης, η γραμμή ψηλών των «πράσινων» θα πρέπει να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκμεταλλευτεί πιθανή απουσία του σέντερ της Μπάγερν, Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος έχει χάσει τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, ενώ ο Νικ Καλάθης καλείται να διακριθεί και πάλι στη δημιουργία και στην... τροφοδότηση των Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε.

Το δυσάρεστο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, πάντως, είναι η απουσία του τραυματία Θανάση Αντετοκούνμπο, που δίνει ενέργεια στην άμυνα, αλλά και αυτή του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος προσφέρει λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ, Εμίλιο Πέρεθ και Τόμας Τραβίτσκι, ενώ ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS 2HD.

Σε αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)                          91-87 παρ. (80-80κ.α.)

Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)                             84-78 παρ. (72-72κ.α.)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)           58-79

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)                  67-75

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)                 21:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech