Πρώτος ο Φέτελ, αλλά νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά

Κυριακή, Ιούνιος 9, 2019 - 11:07μμ

Το GP του Κανάδα δεν κρίθηκε μέσα στην πίστα "Gilles Villeneuve", αλλά στο γραφείο των αγωνοδικών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε πρώτος στο GP του Καναδά, όμως η νίκη κατέληξε στον Χάμιλτον αφού ο Γερμανός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκκίνησε πρώτος και παρέμεινε εκεί και μετά το πιτ στοπ. Η Mercedes μετά την αλλαγή ελαστικών έδειχνε να πατάει καλύτερα στην πίστα και αυτό έπετρεψε στον Χάμιλτον να βρεθεί πίσω από τον Φέτελ.

Στον 48ο γύρο ο Γερμανός έχασε στην τέταρτη στροφή τον έλεγχο της Ferrari και βρέθηκε στο γρασίδι, ωστόσο αμέσως κατάφερε να γυρίσει το μονοθέσιο του στην πίστα και να κρατηθεί μπροστά από τον Βρετανό. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να εξετάσουν το συμβάν και να δώσουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ για τον τρόπο που επέστρεψε στην πίστα.

Ο Φέτελ παρέμεινε μπροστά από τον Χάμιλτον μέχρι το τέλος, όμως ο Βρετανός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη αφού η διαφορά τους ήταν μικρότερη από τα πέντε δευτερόλεπτα. Τρίτος τερμάτησε ο Λεκλέρκ με την άλλη Ferrari.

Υποστήριξη: SilkTech