Πρωτοφανές: Νέα επίθεση Μπάρλου σε ιερέα των Πατρών * Όπλο κατά Στελλάτου

Πέμπτη, Ιούλιος 22, 2021 - 10:20μμ
Ο Γιώργος Μπάρλος

Επεισόδιο σημειώθηκε  το βράδυ της Πέμπτης (22/7) στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ψαροφάι Πτρών με πρωταγωνιστή τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γιώργο Μπάρλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής εισήλθε στο Ναό και επιτέθηκε λεκτικά στον εφημέριο του Ι.Ν. προκαλώντας αναστάτωση, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Ωστόσο έως ότου φτάσει η αστυνομία, ο άνδρας επιβιβάστηκε σε πολυτελές πόρσε διαφεύοντας από το σημείο, ενώ η αστυνομία ερευνά τη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σε περίπτωση που ο ιερέας επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση επιθυμώντας την δίωξη του, τότε θα ακολουθηθεί η αυτόφορη διαδικασία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο π. Θεόκλητος Παντελίδης, εαντίον του οποίου χειροδίκησε ο Γιώργος Μπάρλος, βρίσκεται ήδη στο τμήμα και καταθέτει.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την Μητρόπολη, ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής φαίρεται να έβγαλε όπλο εναντίον του Θεοφιλέστατου Μητροπολίτη Κερνίτσης Χρύσανθου Στελλάτου.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, ο ίδιος άνδρας είχε προκαλέσει αντίστοιχο επεισόδιο στο Επισκοπείο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έδωσε εντολή να κλείσουν όλες οι εκκλησίες της Πάτρας για λόγους ασφαλείας καθώς οι ιερείς είναι κατατρομαγμένοι.

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος, μετά την σύλληψή του από την αστυνομία και τις επιθέσεις του σε ιερείς της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν Εισαγγελικής εντολής οδηγήθηκε στη Ψυχιατρική του Ρίου για ακούσια νοσηλεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτημα για μεταφορά του στην ψυχιατρική κλινική είχε υποβάλει η οικογένειά του από την Τετάρτη, μετά το επεισόδιο με τον Μητροπολίτη Πατρών στο Επισκοπείο.
Μάλιστα με έκτακτη οδηγία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου έκλεισαν αμέσως χθες το βράδυ όλοι οι ναοί για λόγους ασφαλείας, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι μέχρι να συλληφθεί το αφεντικό της Παναχαϊκής ενδεχομένως να υπήρχαν επιθέσεις και σε άλλους ιερείς.

Υποστήριξη: SilkTech