Το πρώτο της διεθνές τουρνουά κατέκτησε η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη

Τρίτη, Μάιος 15, 2018 - 12:34μμ

Η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη κέρδισε δυο αγώνες σε μια μέρα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Damour Country Club, στη Βηρυτό του Λιβάνου. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την 16χρονη Πατρινιά αθλήτρια σε διεθνές τουρνουά της ITF.

Το πρωί του Σαββάτου, η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη κέρδισε την Nour Dib από το Λίβανο με 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Damour Country Club στον Λίβανο. Λίγες ώρες μετά, η 16χρονη αθλήτρια του IN OUT COURT TENNIS ACADEMY της Πάτρας, επικράτησε της Ολλανδέζας Anouck Vrancken Peeters με 6-4, 7-5.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την 16χρονη Γαβριέλλα, που είχε αγωνιστεί σε άλλον έναν τελικό ITF διοργάνωσης στην καριέρα της, στην Grade 5 διοργάνωση της Λάρνακας, τον Ιούνιο του 2017.

Στην Grade 5 κατηγορία ανήκει και το Damour Country Club, το οποίο φιλοξενείται σε χωμάτινα γήπεδα. Πριν τις 2 νίκες που πέτυχε το Σάββατο, η Γαβριέλλα είχε πετύχει άλλες 2 νίκες αυτή την εβδομάδα. Στην πρεμιέρα της απέκλεισε την Τουρκάλα Elif Sanem Karadag με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε της Ιταλίδας Giulia Brighi με 6-0, 6-3.

Στο τουρνουά των αγοριών, στην ημιτελική φάση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Πάρις Πεντούσης, ο οποίος ηττήθηκε σε έναν κλειστό αγώνα από τον Μαροκινό Mehdi Belmahi, με 6-3, 6-4.

Υποστήριξη: SilkTech