Πρωτιά του Τάκη Τζόβολου στις εκλογές της ΕΦΟΕΠΑ

Σάββατο, Μάρτιος 27, 2021 - 1:51μμ

Εκλέχτηκε η νέα διοίκηση στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, με διάκριση δύο Πατρινών παραγόντων του αθλήματος.

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία και σε καλή ατμόσφαιρα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ανέδειξε τα 11 μέλη του συμβουλίου και άρχισε τυπικά η νέα εποχή στα διοικητικά δρώμενα. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος συνολικά 49 σωματεία από τα 56, που είχαν δικαίωμα ψήφου και η καθολική αποδοχή στο πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου Κώστα Παπαγεωργίου ήταν από τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας.

Επίσης, το εκλογικό σώμα ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό το διοικητικό συμβούλιο, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των γυναικών σε αυτό. Στην ψηφοφορία για τα υποψήφια μέλη ήρθε πρώτος ο πατρινός Παναγιώτης Τζόβολος, πρόεδρος της ΤΕ ΕΦΟΕΠΑ και για την εξελεγκτική επιτροπή ο Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος. Τακτικός εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Κολυμπάδης. Έπειτα από διαδικτυακό μίτινγκ η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο στις 11. Θα συμπληρωθεί με τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος θ’ αποτελέσει τον εκπρόσωπο των αθλητών και η θητεία της θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης, που με συγκίνηση είδε να κλείνει, μετά από 39 ολόκληρα χρόνια, το δικό του μεγάλο κεφάλαιο στην ηγεσία της ομοσπονδίας, τόνισε: «Είχαμε μία απόλυτα ομαλή και επιτυχημένη εκλογική διαδικασία σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας. Το εκλογικό σώμα αποφάσισε ν’ ανανεώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το διοικητικό συμβούλιο και με χαρά βλέπουμε και τρεις γυναίκες μέσα σε αυτό. Προσωπικά, για την εκλογή μου ως τακτικός εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη, που μου έδειξε το Σώμα. Δηλώνω ότι θα είμαι στο πλευρό της διοίκηση σε οτιδήποτε χρειαστεί και εύχομαι στο νέο συμβούλιο καλή δουλειά, δύναμη και κουράγιο».

ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Στο μεταξύ, μία σημαντική εξέλιξη για το γόητρο της ομοσπονδίας είναι ότι ανήμερα των αρχαιρεσιών κατέπεσε καταγγελία σε βάρος της. Πριν από 1,5 μήνα είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υποστήριζε ότι η δικαστική διένεξη με τον σημερινό ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Καρύτσα ήταν σικέ και πως όλα αυτά τα χρόνια ο πρώην διεθνής αθλητής δούλευε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πληρωνόταν. Ακολούθησε έλεγχος από την αρχή διαφάνειας και σήμερα εκδόθηκε το πόρισμα. Όλα ευρέθησαν ότι ήταν κανονικά, η ομοσπονδία απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία και αποδόθηκε λευκή στην αθλητική οικογένεια.

Στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση ήταν παρόντα 52 σωματεία, απλά δεν συμμετείχαν όλα σε κάθε ψηφοφορία. 

Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή 10 τακτικών μελών και 5 αναπληρωματικών, όπως και της 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και ενός αναπληρωματικού μέλους. Ψήφισαν 48 εκπρόσωποι.

Στα τακτικά μέλη εξελέγησαν κατά σειρά:

Παναγιώτης Τζόβολος          29 ψήφοι

Σωκράτης Παπασάβογλου 26

Ευάγγελος Τέρπος    23

Βλάσιος Γεωργίου    22

Γεώργιος Λυγούρας   22

Μαρία Μοίρου          19

Ξανθή Κιούφη          18

Ιωάννης Κορδούτης   18

Πολυξένη Στάθη       17

Χρήστος Τασιός        16

Αναπληρωματικά μέλη επίσης κατά σειρά:

Νικόλαος Φιλιππακόπουλος   16 ψήφοι (για την ισοψηφία έγινε κλήρωση με τον Χρήστο Τασιό)

Κωνσταντίνος Μάκρας         15

Ιωάννης Πάντζιος      12

Γεώργιος Βρεττάκος  8

Βασιλική Ερηνάκη 8

Τέλος, μία ψήφο είχε η Ελένη Παγώνη.

Στην εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής πλειοψήφησε ο Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος με 22 ψήφους. Εκλέγονται ακόμη ο Δημήτριος (Τάκος) Αναστασιάδης με 19 και ο Γεώργιος Μάντζιος με 17 ψήφους. Αναπληρωματικός είναι ο Γεώργιος Παγώνης, που έλαβε 11 ψήφους Τα ψηφοδέλτια ήταν 47 και βρέθηκαν 5 λευκά.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης θα είναι άλλη μια φορά ο τακτικός εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Ε.Ο.Ε. Ψήφισαν 44 σωματεία και πήρε 42 ψήφους. Ο Κωνσταντίνος Μάκρας, που ήταν υποψήφιος για αναπληρωματικός εκπρόσωπος στην ΕΟΕ έλαβε 40 ψήφους.

Υποστήριξη: SilkTech