Πρωτιά ο Μπότας στην Formula 1, GP Τουρκίας

Δευτέρα, Οκτώβριος 11, 2021 - 8:06πμ

Ο Βάλτερι Μπότας κέρδισε απροβλημάτιστα το GP Τουρκίας σε βροχερές συνθήκες εμπρός από τον Μαξ Φερσταπεν, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 5η θέση - παρότι ο ίδιος πίστευε ότι θα μπορούσε να είχε ανέβει στο βάθρο αν ολοκλήρωνε τον αγώνα με ένα σετ ελαστικών

Η δεύτερη θέση του Μαξ Φερστάπεν και η πέμπτη του Λιούις Χάμιλτον επανέφερε την πρωτοπορία της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στα χέρια του Ολλανδού της RBR, με διαφορά 6 βαθμών από τον Χάμιλτον, μετά από το 16ο από τους 22 φετινούς αγώνες της Formula 1, στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

Η βροχή που έπεφτε ελαφρά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί -πλην ενός ατυχούς ρίσκου του Φέτελ- να τον ολοκληρώσουν από τα φώτα ως την καρό σημαία με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής. Και παρότι οι συνθήκες αυτές συνήθως φέρνουν απρόβλεπτες καταστάσεις, δεν υπήρχε καμία τέτοια σήμερα στον αγώνα της Τουρκίας.

Ο Μπότας ήταν αλάνθαστος και είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος, χωρίς να απειληθεί ποτέ από τον Μαξ Φερστάπεν - που φαινόταν να έχει συμβιβαστεί με την ανώτερη ταχύτητα της Mercedes σήμερα, ενώ αντιμετώπιζε και κάποια μικρά προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης. Έτσι νίκησε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Υποστήριξη: SilkTech