Πρώτη νίκη της Εθνικής γυναικών στο Παμπελοποννησιακό

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 22, 2021 - 12:32μμ
Με σόου Σπυριδωνίδου

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε 3-2 του Καζακστάν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τη δεύτερη αγωνιστική του 9ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023.

Σημαντική συνεισφορά είχε η Αναστασία Σπυριδωνίδου, η οποία σημείωσε το πρώτο και το τρίτο τέρμα της Ελλάδας (7΄, 72΄) με την Αϊτίμοβα να πετυχαίνει αυτογκόλ (45+2΄) το δεύτερο.

Το Καζακστάν παρότι ισοφάρισε με την Μπορτνίκοβα στο 19΄, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με την Κιργκιζμπάεβα στο 81΄.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Γυναικών βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, πιέζοντας την αντίπαλη ομάδα.

Συνολικά ένα καλό παιχνίδι από το ελληνικό συγκρότημα για τα προκριματικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023, με βάση την εποχή και τον μικρό βαθμό ετοιμότητας αρκετών από τις διεθνείς.

Ελλάδα: Βλασιάδου, Μίτκου (82΄ Γεωργίου), Γκάτσου, Σιδηρά, Γιαννακά, Σαρρή, Μωραΐτου (83΄ Στράντζαλη), Κακαμπούκη (73΄ Καλδαρίδου), Χαμαλίδου (61΄ Παλαμά), Μάρκου, Σπυριδωνίδου (73΄ Πούλιου).

Καζακστάν: Σαρατόβτσεβα, Ντεμίντοβα, Μιασνίκοβα, Αϊτίμοβα, Μπούροβα (74΄ Τουρλιμπέκοβα), Ζανατάγεβα, Νουρούσεβα, Καϊρούλινα, Κιργκιζμπάεβα, Βλάσοβα (46΄ Ζουμαμπάικιζι), Μπορτνίκοβα.

Υποστήριξη: SilkTech