Πρώτη ήττα για την Εθνική παίδων * 5 γκολ Μπιτσάκος - Αλμύρας

Σάββατο, Μάρτιος 30, 2019 - 10:57πμ

Τη πρώτη της ήττα στα προκριματικά του 1ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Κόπερ της Σλοβενίας υπέστη η Εθνική Παίδων από την Ιταλία με 12-9 για την 3η αγωνιστική του Β' Ομίλου «πληρώνοντας» τη δεύτερη περίοδο που δέχθηκε πέντε τέρματα και σημείωσε μόλις ένα παρά το καλό της ξεκίνημα.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα Σάββατο (30/3) τη Μάλτα (18:30 ώρα Ελλάδος) έχοντας εξασφαλίσει τη πρόκριση αλλά με αυτή την ήττα απομακρύνεται η πρωτιά του ομίλου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική μας ομάδα καθώς προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των δύο πατρινών αθλητών, Μπιτσάκου και Αλμύρα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς η Ιταλία όσο περνούσε το παιχνίδι πατούσε καλύτερα. Αρχικά ισοφάρισε με τον Βέρντε αλλά οι Μυρίλος και Μαθιόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (2-3, 3-4) στην Ελλάδα με τον Ντελακάσα να φέρνει ενδιάμεσα στα ίσα το παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο οι Ιταλοί με ένα επιμέρους σκορ 5-1 ξέφυγαν ανεβάζοντας τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-5) αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία ανέβασε τη αύξησε τη διαφορά στα πέντε τέρματα (10-5) βάζοντας δύσκολα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που μείωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τρίτου οκταλέπτου με τον Μπιτσάκο. Στην τελευταία περίοδο οι Μπιτσάκος 2 Μαθιόπουλος και Βέρντε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα ήταν ο Χρήστος Μπιτσάκος που σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ για τους νικητές πέντε πέτυχε ο Βέρντε.

Ιταλία – Ελλάδα 12-9 (3-4, 5-1, 2-1, 2-3)
Ιταλία: Λίνστρομ, Ντελακάσα 1, Μπραγκατίνι, Αγκνόλετ 1, Ούμπρινατ 1, Βέρντε 5, Σερίνο 1, Προβενζιάνι 1, Κέσαρο 1, Κασανόβα 1, Ντελ Φλόριο, Ρούσο, Γκιανότι
Ελλάδα (Σάκης Πλατανίτης): Δαμίγος, Τουρκομενής 1, Μυρίλος 1, Μαθιόπουλος 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Αμπαζής, Δευτεραίος, Βασιλόπουλος, Μπιτσάκος 4, Σφηκάκης, Εγνατιάδης, Ορφανουδάκης

Υποστήριξη: SilkTech