Πρώτη ανατροπή και νίκη (2-1) για την Παναχαϊκή με τη Σπάρτη

Κυριακή, Μάιος 13, 2018 - 7:14μμ

Νέα νίκη με εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε η Παναχαϊκή στην Αγυιά, την δεύτερη συνεχόμενη στο γήπεδό της. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν, για την 31η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ, με 2-1 της Σπάρτης, στην πρώτη τους ανατροπή για το φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι είχε μόνο μια ανάγνωση καθώς αποτελούσε έναν επιθετικό μονόλογο για την Παναχαϊκή που δημιούργησε και σπατάλησε πάνω από 15 κλασσικές ευκαιρίες σε μία από τις πιο μεστές της εμφανίσεις στο πρωτάθλημα .

Πολύ καλή εμφάνιση για το σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Οφρυδόπουλος, οι οποίοι και άρπαξαν την ευκαιρία από τα… μαλλιά, για να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στους «κοκκινόμαυρους» και τη νέα χρονιά.

 Ο Μουστακόπουλος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, διαμορφώνοντας μάλιστα και το τελικό σκορ ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Παναχαϊκή στο 64ο λεπτό. Μεστή εμφάνιση για τον νεαρό μέσο των «κοκκινόμαυρων», που ήταν κυριολεκτικά παντού σήμερα στο γήπεδο.

Για την Παναχαϊκή είχε ισοφαρίσει ο πρώτος της σκόρερ, Παναγιώτης Μωραΐτης, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στα γκολ, ενώ εξαιρετικός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κώστας Πλέγας, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Όσο για τη Σπάρτη που χρειαζόταν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς, εμφανίστηκε ελάχιστα επιθετικά στο γήπεδο, σκοράροντας από λάθος της άμυνας της Παναχαϊκής στη μοναδική υποψία ευκαιρίας της, ενώ και αμυντικά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να περιορίσει τους επιθετικούς των «κοκκινόμαυρων».

Η Παναχαϊκή ευχαρίστησε τον κόσμο της με όμορφο ποδόσφαιρο και ανατροπή, και θέλει έναν ακόμα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τρίτη θέση, που υπό προϋποθέσεις (λιγοστές είναι η αλήθεια πλέον) να δώσει άλλο ένα εισιτήριο ανόδου.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Κίτρινες: - / Μουζακίτης 66’

Γκολ: Μωραΐτης 61’, Μουστακόπουλος 64’ / Φουρτάδο 44’

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος (65’ Πολυχρόνης), Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Πολίμος, Πλέγας, Μουστακόπουλος, Φωτάκης, Μασούρας (58’ Αποστολόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης (79’ Αντωνακόπουλος)

Σπάρτη (Στεφανίδης): Μακρυνιώτης, Ζουλιώτης, Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Νιάρος, Σάββα, Δοδοντσάκης (55’ Βοζνακίδης), Γραίκος (74’ Δεινόπαπας), Καζβιρόπουλος (46’ Μουζακίτης), Φουρτάδο, Γουόρντεν

Υποστήριξη: SilkTech