Πρωταθλήτρια η Παναχαϊκή στην Α1 ΕΣΚΑ-Η * Επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στη Γ' Εθνική

Πέμπτη, Μάιος 23, 2019 - 7:31πμ
pgeole

Επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ η Παναχαϊκή. Η «μεγάλη Κυρία» του Πατρινού αθλητισμού γνωρίζει μέρες δόξας και στο μπάσκετ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η, καθώς επικράτησε με 57-49 στον δεύτερο τελικό του Αίολου Αγυιάς, στο κλειστό της.

Μετά από δέκα χρόνια αναμονής οι «κοκκινόμαυροι» τα κατάφεραν και σε μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα και αναταραχές πετυχαίνοντας τον πολυπόθητο στόχο τους.

Η σειρά των τελικών ήταν συναρπαστική όπως και το σύνολο του φετινού πρωταθλήματος, με τον εξαιρετικό Αίολο Αγυιάς να υποκύπτει στις λεπτομέρειες στην Παναχαϊκή και να διατηρεί την παράδοση των τελευταίων χρόνων που θέλει τον πρώτο της κανονικής διάρκειας να μην κατακτάει τελικώς τον τίτλο.

Όλα κρίθηκαν στον πρώτο τελικό, όταν η Παναχαϊκή έκανε το «μπρέικ» στην έδρα του Αίολου, με τον δεύτερο τελικό να μοιάζει ένα μεγάλο «κοκκινόμαυρο» πάρτι.

Η Παναχαϊκή, σε ένα κατάμεστο κλειστό στην Αγυιά, προηγήθηκε από το ξεκίνημα και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμά της, με τον Αίολο να αντιδράει στο τρίτο δεκάλεπτο, να μειώνει αλλά να μην μπορεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσια ώστε να κριθεί στο φινάλε. Αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την εξαιρετική χρονιά και την προσπάθεια των παιδιών του Αίολου, που στην τρίτη μόλις χρονιά παρουσίας τους στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και μάλιστα με αξιώσεις για τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 31-18, 40-34, 57-49.

Παναχαϊκή (Πολυδωρόπουλος): Αδαμόπουλος 5, Παπανικολόπουλος 12 (2), Τριπολίδης 2, Καραγιάννης 12, Γατσούλης 4, Οικονομόπουλος 11, Παλαδινός 1, Χρυσανθακόπουλος 7 (1), Μασούρας 3.

Αίολος Αγυιάς (Παπαδημητρίου): Θεοδωρόπουλος 2, Χαμηλός 11 (1), Πετρόπουλος 10, Σκόνδρας 19 (3), Μπαχός 1,  Χατζηκάλφας 2, Καράβας, Λαμπρόπουλος 2, Μπουμπούλης, Βλάχος, Τσουκαλάς.

Υποστήριξη: SilkTech