Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντωνία Γιαννακοπούλου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Οκτώβριος 23, 2021 - 2:32μμ
Αποθέωση!

Συγκλόνισε η Αντωνία - Φιλίππα Γιαννακοπούλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων - νεανίδων που ολοκληρώνεται (24/120) στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η νεαρή πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής πέτυχε την μεγαλύτερη διεθνή διάκριση στην ιστορία της πατραϊκής πυγμαχίας!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (23/10) στο πλαίσιο του δ' γύρου των 54κ. πέτυχε την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση. Μετά την Ιταλίδα Μικέλα Κακάμο και την Ρωσίδα Αναστάζια Κιριένκο νίκησε στον μεγάλο τελικό την Τουρκάλα Κεβσέρ Τουτουνσού με χαρακτηριστική ευκολία (5-0 στα σημεία, 20 χτυπήματα διαφορά!!).

Η έξι φορές (χρυσή) πρωταθλήτρια Ελλάδας δικαιώθηκε για την πολύχρονη και πολύμοχθη προσπάθειά της. Θυμίζουμε πως ήταν 9η στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2018 στην Ανάπα Ρωσίας, 17η στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2019 στο Γαλάτι της Ρουμανίας και 9η στο παγκόσμιο νεανίδων το 2021, στην Πολωνία, στην πόλη Kielce.

Έκανε έτσι ευτυχισμένη την οικογένειά της, τους συναθλητές της, την ΠΓΕ, την ΕΟΠ και φυσικά ...τους προπονητές της. Τον προπονητή της στην ΠΓΕ και ομοσπονδιακό τεχνικό στο πρωτάθλημα, Νίκο Πλέα, και τον τον θείο της και προπονητή της ΠΥΓΜΗ, Λάμπρο Μιχαλόπουλο, που ήταν στη γωνία της.

Δείτε το βίντεο (3ος αγώνας χρονικά):

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Γρ. Αλεξόπουλος: Η Αντωνία- Φιλίππα Γιαννακοπούλου έγραψε ιστορία και μας έκανε υπερήφανους

Οι αθλητές της Πάτρας κατακτούν συνεχώς νέες κορυφές και μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους που είναι αποτέλεσμα πολλής και σκληρής δουλειάς, προδιαγράφοντας ένα αισιόδοξο μέλλον για τον πατραϊκό αθλητισμό. Η νεαρή  πυγμάχος Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων – νεανίδων, χάρισε στην πατραϊκή πυγμαχία, τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση στην ιστορία της και στην Πάτρα ένα ακόμη λόγο να καμαρώνει για τα παιδιά της.  Η μικρή πυγμάχος έγραψε ιστορία! ‘Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην αθλήτρια, στους προπονητές της, Νίκο Πλέα και Λάμπρο Μιχαλόπουλο, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και την οικογένειά της που στήριξαν τον αγώνα της και της έδωσαν δύναμη για να ανέβει στην κορυφή του βάθρου. Εύχομαι πολλές και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον για την πολλά υποσχόμενη Αντωνία- Φιλίππα Γιαννακοπούλου αλλά και την πατραϊκή πυγμαχία γενικότερα.

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Δήλωση συγχαρητηρίων στην Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου

Η νεαρή πατρινή αθλήτρια πυγμαχίας Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου μας γέμισε σήμερα μεγάλη χαρά και περηφάνια. Κατακτώντας τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση στην ιστορία της πατραϊκής πυγμαχίας με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης νέων-νεανίδων, έδειξε τι μπορεί να κάνει ο αθλητισμός, η δύναμη της νιότης και η γυναικεία θέληση. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια, την οικογένειά της, τους προπονητές της και την ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πρωτάθλημα Ευρώπης Νέων – Νεανίδων Πυγμαχίας, από την πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής Αντωνία – Φιλίππα Γιαννακοπούλου ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Αθλητισμού, του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε: «Ο μεγάλος Ευρωπαϊκός θρίαμβος της πρωταθλήτριας της Παναχαϊκής Φωτεινής – Φιλίππα Γιαννακοπούλου ήρθε μετά από μια σειρά σημαντικών επιτυχιών Πατρινών αθλητριών και αθλητών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να επιβεβαιώσει την ποιότητα του Πατραϊκού αθλητισμού και να μας δώσει μεγάλη χαρά κι αισιοδοξία, που τα χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Η κοινωνία μας χρειάζεται τέτοια φωτεινά παραδείγματα για να τραβήξει μπροστά. Ευχαριστούμε την Φωτεινή – Φιλίππα Γιαννακοπούλου, τον προπονητή της Νίκο Πλέα, την Παναχαϊκή και την οικογένεια της για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσαν κι ευχόμαστε στην πρωταθλήτρια μας να συνεχίσει με ορμή στο δρόμο των επιτυχιών, ανοίγοντας τον διάπλατα στις επερχόμενες γενιές».

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και όλα τα μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» συγχαίρουν την Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων-Νεανίδων. Είναι μια ιστορική επιτυχία για την πόλη μας και η νεαρή πρωταθλήτρια, μας έκανε όλους υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια!
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την αθλήτρια της Πυγμαχίας της Παναχαϊκής, Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων-Νέων.
Το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην αθλήτρια της Πυγμαχίας της Παναχαϊκής, Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων-Νέων.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους οικείους της που την στηρίζουν όσο και στους προπονητές του συλλόγου Νίκο Πλέα και Λάμπρο Μιχαλόπουλο που φροντίζουν την τεχνική της κατάρτιση και την εμψυχώνουν να κρατιέται όρθια και νικήτρια στο ρινγκ.
H ΠΓΕ
Το χρυσό μετάλλιο της Αντωνίας Γιαννακοπούλου στο Πρωτάθλημα της Ευρώπης Νέων- Νεανίδων κάνει όλη την οικογένεια της Παναχαϊκής να ξεχειλίζει από υπερηφάνεια και ένα ευχαριστώ στο Νίκο Πλέα και Λάμπρο Μιχαλόπουλο "Μπράβο" στους προπονητές μας.
Ευχόμαστε η επιτυχία να είναι σύντροφος σε όλη τη ζωή της κοπέλας μας!
Υποστήριξη: SilkTech