Πρωταθλητής Νοτίου Ελλάδας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών

Τετάρτη, Αύγουστος 12, 2020 - 11:02μμ

Πρωταθλητής Όμιλος στην Περιφέρεια Νότιας Ελλάδας για το 2020 αναδείχτηκε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, σύμφωνα με τη βαθμολογία που πέτυχαν οι αθλητές των ομίλων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας.

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο Αίγιο, από 7 έως 9 Αυγούστου, από τον Ν.Ο. Αιγίου «Ο Ποσειδών», σύμφωνα με το Ιατρικό Πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη Επιτροπή της Γ.Γ.Α..

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αρχικά προγραμματισθεί να διεξαχθεί στην Πύλο, στις 25 Μαρτίου αλλά τα γεγονότα του κορονοϊού ανέβαλαν τη διεξαγωγή του.

Αγωνιστικά, ο Όμιλός μας διεκδίκησε και πήρε θέσεις σε όλες τις κατηγορίες, με 1η νίκη στα Optimist κορίτσια, 1η νίκη στα Optimist Junior κορίτσια, 1η νίκη στα Optimist junior αγόρια και 3η θέση στα Optimist αγόρια και την εντυπωσιακή εμφάνιση με 2η θέση στα Laser του αθλητή της Πάτρας, ο οποίος έδειξε πως μπορεί κάποιος, κερδίζοντας με πρωτιές, να έλθει δεύτερος!!! όταν με 4 άσσους σε αντίστοιχες ιστιοδρομίες κατετάγη δεύτερος, αφού σφυρίχτηκε και ακυρώθηκε 2 φορές πρόωρος. 

Συγκεκριμένα:  

Στα laser 4.7, η επικράτηση του Νικόλα Γεωργόπουλου φαινόταν να είναι καθαρή από την πρώτη ημέρα, αφού ο αθλητής έφερνε άσσους αλλά τη 2η ημέρα των αγώνων έμελε να χρεωθεί 2 δυο άκυρες ιστιοδρομίες που του φόρτωσαν βαθμούς ποινής, στερώντας του την 1η θέση. Την 3η ημέρα διεξήχθη μόνο μια ιστιοδρομία όπου με άσσο ο αθλητής κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση.

11η θέση στα Laser αγόρια για τον Διαγόρα Γκόφα. 

Στα Optimist, 1η η Όλγα Δούσκα και 4η στη Γενική και 3η στα Optimist κορίτσια η Κωνσταντίνα Δούσκα και 1η στα Junior κορίτσια.

4η η Αριάδνη Νταγκουνάκη 

Στα Optimist αγόρια, 3η θέση και 3ος στη γενική ο Ιάσονας Ανδριόπουλος

8ος ο Στράτος Πέτρου

10ος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος 

12ος ο Νικόλαος Κατσαδράμης

Στα Optimist Junior αγόρια:

1ος ο Κωστής Βασιλείου

4ος ο Μιχάλης Κατσαδράμης

5ος ο Φίλιππος Κουτσουρόπουλος

6ος ο Γιάννης Αργυρός.

Και μία ακόμη πρωτιά κατάφερε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, αφού παρουσίασε την πολυπληθέστερη αποστολή με τους περισσότερους αθλητές από όλους τους ομίλους της περιφέρειας, γεγονός που επετεύχθη χάρη στην υποστήριξη του χορηγού SUPER CARGO, που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας σε πραγματικά δύσκολες εποχές.

«Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές, την προπονήτρια Δήμητρα Αρβανίτη, τον βοηθό της Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου και τον Λάμπρο Γεωργόπουλο που βοήθησε την αποστολή.

Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, τη μεγάλη Πατρινή εταιρεία SUPER CARGO για τη στήριξή της στους αθλητές μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Υποστήριξη: SilkTech