Πρωταθλητές του ΝΒΑ οι Ράπτορς- Πρώτος τίτλος για τον Καναδά- ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Ιούνιος 15, 2019 - 2:50μμ

Οι Ράπτορς είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ! Η ομάδα του  Τορόντο, έγινε η πρώτη ομάδα από τον Καναδά  που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο , νικώντας μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με 114-110, τους δύο τελευταίους πρωταθλητές, Ουόριορς, μέσα  στο σπίτι τους, το Όκλαντ και φτάνοντας σε σκορ 4-2.

Ηρωική η προσπάθεια, μέχρι το τέλος, της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, να εξαντλήσει την σειρά των τελικών , προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της, παλεύοντας όχι μόνο χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ που πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με συνέπεια να χάσει ίσως όλη την επόμενη σεζόν, αλλά χάνοντας και τον Κλέι Τόμπσον, που τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε στην τρίτη περίοδο.

Binary Data Embedded rich media on Twitter

Με ένα έθνος να κρέμεται στα χέρια των παικτών των Ράπτορς, η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ από τον Καναδά, επιβεβαίωσε την δυναμική της κια την εξαιρετική προυσία μέσα σε όλη την σεζόν, αρνούμενη στους «πολεμιστές» ένα τέταρτο πρωτάθλημα μέσα σε πέντε χρόνια.

Binary Data Embedded rich media on Twitter

MVP των τελικών ο Λέοναρντ

Ο Καγουάι Λέοναρντ των Ράπτορς αναδείχθηκε ως MVP των τελικών του ΝΒΑ, μετά τη νίκη της ομάδας του Τορόντο με 114-110 επί των Ουόριορς μέσα στο Όκλαντ, που χάρισε στην ομάδα του Καναδά, το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Binary Data Embedded rich media on Twitter

«Oι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Όλοι με βοήθησαν να παίξω μπάσκετ και όλα πήγαν καλά. Πέρσι το καλοκαίρι πέρασα πολλά, αλλά είχα ανθρώπους που με στήριξαν κα δούλεψα σκληρά. Ήρθα σε μια νέα ομάδα και είχα εξ αρχής στόχο το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λέοναρντ, ο οποίος κέρδισε επίσης το βραβείο το 2014, παίζοντας με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ , μετά τους  Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (Μπακς και Λέικερς)  και ΛεΜπρον Τζέιμς (Καβαλίερς και Χιτ), που έχουν κερδίσει το Finals MVP με δύο διαφορετικές ομάδες.

Υποστήριξη: SilkTech