Πρωταθλητές στον στίβο, διαπρέπουν πια με την Κ19 της Παναχαϊκής

Παρασκευή, Ιανουάριος 6, 2023 - 8:10πμ
Πάνω ο Ντούνης και κάτω ο Παπαηλιού με τα "κοκκινόμαυρα"

Δρέπουν δάφνες με την ομάδα Κ19 της Παναχαϊκής ο Δημοσθένης Παπαηλιού και ο Χαράλαμπος Ντούνης.

Αμφότεροι είναι βασικά στελέχη της ομάδας που όχι μόνο εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ19 των ομάδων της Super League 2, αλλά και αποτελεί τη δεξαμενή ταλέντων για την ανδρική ομάδα της Παναχαϊκής.

Ελάχιστοι γνωρίζουν, όμως, πως οι δύο φίλοι και ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής (προπονητής τους ο Χάρης Ράντος) έχουν διαπρέψει και σε ένα άλλο άθλημα, τον στίβο!

Και οι δύο είναι πανελληνιονίκες με τον Πέλοπα Πατρών (προπονητές τους ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και η Ολυμπία Λυμπεράτου), με τον οποίο πρωταγωνιστούσαν μέχρι την περασμένη περίοδο, πριν δηλαδή επιλέξουν να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο και στην Παναχαϊκή, διαδρομή που -θυμίζουμε- έχουν κάνει πολλοί ακόμα στο παρελθόν, τελευταίο παράδειγμα ο Γιάννης Μασούρας της Παναχαϊκής (στίβος) και του Ολυμπιακού Πειραιώς (ποδόσφαιρο).

Ο Χαράλαμπος Ντούνης έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα το 2022, ενώ ο Δημοσθένης Παπαηλιού, τρία, ένα στο παιδικό και δύο στο εφηβικό πρωτάθλημα, το 2021 και το 2022. Στο ποδόσφαιρο, ήδη από το 2019, έχουν διακριθεί με τις Μικτές Παίδων και Νέων.

Σημειώνεται πως ποδοσφαιρικό παρελθόν έχουν δύο ακόμα νέοι πρωταθλητές του Πέλοπα, ο Γιώργος Σταυρόπουλος (τρεις φορές πανελληνιονίκης) που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Θύελλα και ο Θοδωρής Βλάχος της Παναχαϊκής (τέσσερις φορές πανελληνιονίκης)

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοι μαζί οι ...μπαλαδόροι του Πέλοπα, πρωταθλητές Ελλάδας και στον στίβο. Από αριστερά: Θόδωρος Βλάχος, Χαράλαμπος Ντούνης, Γιώργος Σταυρόπουλος και Δημοσθένης Παπαηλιού

Υποστήριξη: SilkTech