Πρωταπριλιά επανεκκινεί η Α1 γυναικών πόλο - Χωρίς υποβιβασμό και φέτος

Πέμπτη, Μάρτιος 25, 2021 - 8:02μμ

Σε συντομευμένη μορφή θα συνεχιστεί -και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρωθεί- το πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, ενώ η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών θα επανεκκινήσει με την προοπτική να ολοκληρωθεί κανονικά, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει νέα διακοπή.

Σε αυτές τις αποφάσεις κατέληξε η σημερινή (23/3) τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα σωματεία των δύο κορυφαίων κατηγοριών, μετά τη νέα ΚΥΑ που επιτρέπει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Η Α1 ανδρών θα επαναρχίσει το προσεχές Σάββατο (27/3), με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής. Όπως αναμενόταν, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια, συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί μόνο ο α΄ γύρος της κανονικής περιόδου, με τη 13η και τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται στις 17 Απριλίου.

Θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ, με τη συμμετοχή έξι ομάδων (αντί τεσσάρων που προβλεπόταν στην τελευταία προκήρυξη), αλλά χωρίς να συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου (λογικό, από τη στιγμή που θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος).

Στην Α΄ φάση των πλέι-οφ (19-23/4) θα αναμετρηθούν ο 3ος με τον 6ο της κανονικής περιόδου και ο 4ος με τον 5ο και οι νικητές θα παίξουν στα ημιτελικά (5-11/5) με τον 2ο και τον 1ο αντίστοιχα. Όλα τα ζευγάρια θα είναι best of three (στις δύο νίκες), με εξαίρεση τη σειρά των τελικών (13-18 Μαΐου) που θα είναι best of five (στις τρεις νίκες).

Όπως είχε ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη διακοπή, δεν θα γίνουν πλέι-άουτ και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στην Α΄ εθνική γυναικών, κρίθηκε ότι, από τη στιγμή που η εθνική ομάδα δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να διεξαχθεί το πρωτάθλημα κανονικά, με μόνη διαφορά τη μη διεξαγωγή των πλέι-άουτ, αφού δεν θα υπάρξει υποβιβασμός.

Οι αγώνες θα επαναρχίσουν την 1η Απριλίου, με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής, και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί κανονικά σε δύο γύρους (18 αγωνιστικές), στις 16 Μαΐου. Στους ημιτελικούς των πλέι-οφ (19-24 Μαΐου) συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και προκρίνονται οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες. Στους τελικούς (27 Μαϊου-4 Ιουνίου) ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες, χωρίς όμως να υπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΕ, σε εκκρεμότητα παραμένει η διεξαγωγή του κυπέλλου, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. "Όταν ολοκληρωθεί η Κανονική Περίοδος, θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του" αναφέρεται σχετικά.

Υποστήριξη: SilkTech