Προς συμφωνία ο ΝΟΠ με την ΕΑΠ για το "περιουσιακό" ζήτημα

Δευτέρα, Ιούλιος 2, 2018 - 10:59μμ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ, στο ιδιόκτητο ναυταθλητικό του κέντρο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» με κύριο θέμα συζήτησης το περιουσιακό, δηλαδή τα της ιδιοκτησίας στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ.

Ζητήθηκε από το σώμα ή άρση της πρόσφατης εντολής της Γ.Σ. για την δικαστική προσφυγή - αντίκρουση κατά της ΕΑΠ, αφού βρέθηκε πεδίο συνεννόησης με την ΕΑΠ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν υπάρχει σχέδιο συμφωνίας που προβλέπει: Το οικόπεδο του γυμναστηρίου στον Αϊ Διονύση, θα ανήκει κατά 50% εξ αδιαιρέτου στα δύο σωματεία. Το κλειστό κτίριο - παλιό κολυμβητήριο του ΝΟΠ επί της Σαρανταπόρου θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΝΟΠ. Το κλειστό γυμναστήριο βόλεϊ με τις κερκίδες και το κτίριο διοίκησης επί της Φαβιέρου θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΕΑΠ.

Εφόσον οι δύο διοικήσεις επιβεβαιώσουν τη συμφωνία, αυτή θα τεθεί προς έγκριση στις Γ.Σ. των δύο συλλόγων.

* Συζητήθηκε και το θέμα της απολυμένης πρώην υπαλλήλου των γραφείων του ΝΟΠ, της οποίας η μέχρι σήμερα οικονομική δικαίωση είναι, όπως ειπώθηκε, θηλιά στον λαιμό του Ομίλου. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης Βασίλης Τουντόπουλος έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς της διοίκησης Μαντζαβίνου και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει ένας έντιμος και ηθικός συμβιβασμός με όρια ανάμεσα στη δικαίωση και στην κερδοσκοπία, επικαλούμενος και την αθλητική ιδιότητα του συζύγου της, με τον πρόεδρο του ΝΟΠ Πέτρο Καθρέπτα να προσθέτει πως «κυρίως έχουν κερδίσει από τον αθλητισμό», ενώ ο Σάκης Αντωνόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση «ομηρία του ΝΟΠ».

* Με ποσό 5.000 επιχορηγήθηκαν από την Περιφέρεια διάφορες δράσεις του ΝΟΠ.

* Στο τέλος της Γ.Σ. κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Μεθενίτη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας.

* Ο ΝΟΠ έκανε πρόταση ύψους 400.000 ευρώ στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να αναλάβει την διαχείριση του Ναυταθλητικού του συγκροτήματος «Επαμεινώνδας Πετραλιάς». Εκπρόσωποι του ιδρύματος έχουν ήδη επισκεφθεί το ναυταθλητικό κέντρο.

* Έγινε εκκαθάριση στο Μητρώο μελών του Ομίλου και διαγράφηκαν 249 (από τα 309 μέλη). Αυτή τη στιγμή ο ΝΟΠ έχει 51 κανονικά και 9 δόκιμα μέλη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech