Προς Μάιο του 2021 οι Ολυμπιακοί!

Πέμπτη, Μάρτιος 26, 2020 - 10:02πμ

Ο εκτελεστικός διευθυντής των αθλημάτων στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Κριστόφ Ντουμπί, είναι ίσως αυτός που θα λάβει υπόψη του το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον για να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες τη νέα ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο Ντουμπί έδωσε δύο επιλογές μιλώντας αποκλειστικά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. H μία αφορά την αρχή του καλοκαιριού και η άλλη την άνοιξη με το μήνα Μάϊο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για tokyo 2020ne

«Θα γίνει τιτάνια δουλειά για να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή και να καταλήξουμε στις ιδνικότερες ημερομηνίες. Η άνοιξη θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη καιρικών συνθηκών, καθώς θα αποφύγουμε τη θερμότητα του καλοκαιριού και δε θα χρειαστεί να μεταφέρουμε στο Σαπόρο το μαραθώνιο και το βάδην. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι πως εκείνη την περίοδο στην Ευρώπη διεξάγονται τα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου καθώς και το τσάμπιονς λιγκ ενώ τις ΗΠΑ αρχίζουν τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Βέβαια κανείς δεν ξέρει αυτήν την στιγμή ποιό θα είναι το αθλητικό καλεντάρι το 2021 έτσι όπως έχει μετακυληθεί τα προγράμματα όλων των αθλημάτων. Το θέμα όμως είναι πως αν οι Αγώνες γίνουν άνοιξη και όχι καλοκαίρι περιορίζουμε κάπως τα επιπλέον κόστη καθώς γλιτώνουμε τουλάχιστον τρείς μήνες μήνες» δήλωσε ο Ντουμπί.


Από ότι φαίνεται λοιπόν, κοστολογικά, κλιματολογικά, αλλά και αγωνιστικά καθώς ο μήνας Μάϊος είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα των αθλητών, βολεύει και μάλιστα σε αυτό το σενάριο δε θα χρειαστεί να μετακινηθούν τα δύο μεγάλα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου (Αύγουστος) και υγρού στίβου (Ιούλιος).

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech