Προμηθέας:Επιβίωσε από το θρίλερ και μπήκε με το δεξί

Σάββατο, Δεκέμβριος 4, 2021 - 12:33πμ
Προμηθέας

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις, η Εφηβική ομάδα του Προμηθέα κέρδισε στις λεπτομέρειες τον ΠΑΟΚ (51-49) στο ΔΑΚ Ευόσμου και μπήκε με το δεξί στο Rising Stars. Οι Πατρινοί είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Πλώτα, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και οι Σοϊλεμετζίδης, Καναβός και Βασιλείου. Το σύνολο του Ανδρέα Μελιγδή εστιάζει κατευθείαν στο επόμενο παιχνίδι, αφού σε λιγότερες από 24 ώρες (19:00), αντιμετωπίζει τον Άρη, ο οποίος στο άλλο ματς του ομίλου ηττήθηκε από τη ΔΕΚΑ με 62-45.

Η αναμέτρηση είχε από την αρχή χαρακτήρα ντέρμπι και καμιά από τις δύο ομάδες δε μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Οι άμυνες ήταν αυτές που επί τω πλείστων κυριαρχούσαν στα πρώτα λεπτά, με τους δύο αντιπάλους να βγάζουν αρκετή νευρικότητα και έλλειψη σιγουριάς στο επιθετικό κομμάτι, προϊόν και του άγχους της πρεμιέρας. Ο «δικέφαλος» κέρδισε το πρώτο δεκάλεπτο χάρη σε τρομερό buzzer beater του Μουτίδη (16-15), ενώ στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ακόμα μια ρηχά νερά επιθετικά, ξεπερνώντας μετά βίας του 10 πόντους και έτσι το ημίχρονο έληξε με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν βραχεία κεφαλή στην ανάπαυλα (27-26). 
 
paok asp1
 
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Ανδρέα Μελιγδή παρουσίασε καλό πρόσωπο, μπήκε πολύ δυνατό και με πρωταγωνιστή τον Πλώτα έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (31-38), ωστόσο και πάλι ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να επιστρέψει και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στο ένα καλάθι (38-40).  Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι Πατρινοί βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους και με τους Σοϊλεμετζίδη και Πλώτα να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια έφτασαν στο +6 (44-50). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έκανε την τελική του αντεπίθεση και με τρίποντο του Φελάνη μείωσε στον πόντο (49-50, 6'' πριν το τέλος). Ο Γρύλλης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 49-51, καθώς ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να βρει στόχο στον εναπομείναντα χρόνο.
 
paok asp2 
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 27-26, 38-40, 49-51
 
ΠΑΟΚ: Χαραλαμπίδης, Κωνσταντινίδης 8, Αχτσής 6, Μουρίκης, Φελάνης 6, Ταχυρίδης 15, Μουτίδης 3, Παπαϊωάννου, Καλλιόντζης 9, Καρπούζης, Λέφας
 
Προμηθέας: Πλώτας 13, Χρυσανθόπουλος, Σοϊλεμετζίδης 5, Καναβός 7, Βασιλόπουλος 3, Γεωργίου 3, Βασιλείου 5, Βάλμπεργκ 6, Κουρέπης 6, Τσαλμπούρης, Καλλιακούδας, Γρύλλης 3
Υποστήριξη: SilkTech