Προμηθέας: Μεγάλο παιχνίδι σήμερα με τον Ολυμπιακό

Πέμπτη, Απρίλιος 14, 2022 - 10:28πμ
Οι «Προμηθείς» ψάχνουν μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα

Έναν αγώνα - πρόκληση έχει απόψε ο Προμηθέας, ο οποίος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη Stoiximan Basket League. Οι «Προμηθείς» ψάχνουν μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό, με το ρεκόρ τους να έχει πέσει στο 11-6. Για τους «Αχαιούς» το κίνητρο είναι πολύ ισχυρό, καθώς αφενός δεν έχουν κερδίσει ποτέ στην ιστορία τους τον Ολυμπιακό, αφετέρου οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχονται από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχουν προκριθεί στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συνεπώς για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα η οποία στην παρούσα φάση δείχνει να έχει...εκρηκτικό «momentum». Εκτός θα είναι για ακόμα ένα ματς οι τραυματίες Ray και Γκίκας, ενώ προβλήματα τραυματισμού αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα και οι Hunt και Ρογκαβόπουλος. Αντίθετα, θα αγωνιστούν κανονικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Frankamp και Γιάννης Αγραβάνης, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε στάδιο προσαρμογής και είναι μείζον ζήτημα για τον Ηλία Ζούρο να τους έχει σε καλή κατάσταση στα Play Offs. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.
O αντίπαλος
Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, με 12 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 3 ευρωπαϊκά και 1 διηπειρωτικό κύπελλο. Φέτος, μετά από μια διετή απουσία, οι Πειραιώτες έχουν επιστρέψει...δριμύτεροι στην Stoiximan Basket League. Βρίσκονται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 18-1, έχοντας σχεδόν κλειδώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, μετά την πρόσφατη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Επιπλέον, προ δύο μηνών η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, νικώντας και πάλι τους «πράσινους», στον τελικό του Final 4 στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Στην Εuroleague ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί επίσης πολύ καλή σεζόν, αφού τερμάτισε στη 2η θέση της regular season και θα παίξει κόντρα στη Μονακό για την πρόκριση στην Final Four.
Player to watch
vezenkof.jpg
O Aλέξανδρος Βεζένκοφ πραγματοποιεί μια ονειρεμένη χρονιά με τα ερυθρόλευκα και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πει κανείς πως αυτή τη στιγμή μπαίνει στη συζήτηση μεταξύ των κορυφαίων Power Forward στην Ευρωλίγκα. Ώριμος, άκρως επιδραστικός, «clutch» όποτε έχει χρειαστεί και τα...καλύτερα είναι ακόμα μπροστά του. Tα νούμερά του φέτος προκαλούν...ίλιγγο, με 14,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ και ποσοστά ευστοχίας κοντά στο 53% εντός παιδιάς.
Δυσμενής η παράδοση
Άσχημη είναι η παράδοση για τους Πατρινούς απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού σε δέκα αναμετρήσεις δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη χαρά της νίκης. Στο «Δ. Τόφαλος» οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί τέσσερις φορές, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν το απόλυτο.
Συνδετικοί κρικοί
Από πλευράς Προμηθέα, ο τεχνικός του, Ηλίας Ζούρος, πέρασε από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων», πρώτα ως βοηθός προπονητή την σεζόν 1999-00 και εν συνεχεία ως πρώτος προπονητής την διετία 2000-02, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι ο μοναδικός παίκτης των «Αχαιών» που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, από το 2013 μέχρι το 2019. Από την άλλη, ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε πέρυσι στον Προμηθέα, .
Αγραβάνης: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»
Στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, μέσω του blog του στον ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για το ματς της Πέμπτης είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την εικόνα μας σε επίθεση και άμυνα και να παίξουμε με περίσσιο πάθος και ενέργεια για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μας στηρίξει ο κόσμος σε αυτό το ματς και είμαι σίγουρος πως θα τον έχουμε στο πλευρό μας, στην μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για μια σημαντική νίκη».

Υποστήριξη: SilkTech