Προμηθέας: “Λιοντάρι” στο Λονδίνο

Πέμπτη, Μάρτιος 16, 2023 - 8:58πμ
Θρίαμβος τετράδας

Με ηγέτη τον εκπλκηκτικό Αντονι Κάουαν ο Προμηθέας έκανε αποφασιστικό βήμα για του πλασάρισμά του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση του Eurocup. Το 93-89 μέσα στο Λονδίνο επί των ανεβασμένων Λάιονς στηρίχτηκε στην εντυπωσιακή άμυνα του τρίτου δεκαλέπτου που έβγαλε τελείως τον αντίπαλο από τον ρυθμό και στον αμερικανό πλέι μέικερ που τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 11 ασίστ!

Οι Πατρινοί με την επικράτηση αυτή, ψάχνουν την τετράδα του ομίλου τους στο EuroCup στο εντός έδρας ματς με την Παρί. Κάτι που αν πετύχουν θα σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Προμηθέας δεν ψάχνει διαφορά καθώς είχε επικρατήσει στο Παρίσι, αλλά του αρκεί μια απλή νίκη στην Πάτρα. Η Ελληνική ομάδα για να φτάσει στο 93-89 στο Λονδίνο, χρειάστηκε τον Κάουαν σε εξαιρετική βραδιά, έχοντας 26 πόντους και 11 ασίστ. Ο Προμηθέας θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς ευκολότερα, όμως λάθη και αστοχία στο τελευταίο δίλεπτο, μείωσαν τη διαφορά των 9 πόντων στους 2, για να κριθεί το ματς με δύο βολές.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 50-48, 65-74, 89-93

ΛΑΪΟΝΣ (Σμιντ): Ζούμπτσιτς 24, Γουόρντ- Χίμπερτ, Μπεστ 5, Τέιλορ 13, Σολουάντε, Ντέκερ 19, Νέλσον, Όνι 15, Σάρμα 9, Κομάγκουμ, Χρούμπαν 4

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Χριστόπουλος): Κάουαν 26, Ντάνγκουμπιτς 5, Κόντιτ 6, Τσαϊρέλης 10, Μουράτος 2, Σίμπσον 9, Χογκ 8, Τόμασον 13, Κουλμπόκα 14

Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στον Προμηθέα Πάτρας, που έπρεπε να γυρίσει από το Λονδίνο στη βάση του μετά το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του EuroCup κόντρα στους Λόντον Λάιονς.
Υπό κανονικές συνθήκες η ελληνική ομάδα θα πετούσε από την Αγγλία για το "Ελευθέριος Βενιζέλος" το απόγευμα της Πέμπτης (16/03) και το βράδυ θα ήταν στην Πάτρα, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Οι άνθρωποι του συλλόγου, μόλις ενημερώθηκαν για την απεργία, άρχισαν να αναζητούν πτήσεις με ανταπόκριση στην Αθήνα, εξετάζοντας μέχρι και την επιλογή να πάνε από το Λονδίνο στο Κάιρο και από εκεί στην Ελλάδα, όμως δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη πτήση μέχρι την Κυριακή (19/03).
Ως εκ τούτου ο Προμηθέας πέταξε στη Σόφια και από εκεί θα επιστρέψει τελικά οδικώς στην Πάτρα, σε ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 15 ώρες. Στο αεροπλάνο, βέβαια, δεν κατάφερε να επιβιβαστεί ένας παίκτης, ο Τζάστιν Χογκ, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το διαβατήριο του και για την ώρα παραμένει άγνωστο το πότε και πώς θα μπορέσει να μεταβή στην Πάτρα.
Να σημειώσουμε ακόμα πως αφότου το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Basket League, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σάββατο (18/03, 19:15), τελικά αναβλήθηκε, οι Πατρινοί ενδέχεται να επιλέξουν να διανυκτερεύσουν απόψε στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν αύριο (17/03) το κουραστικό ταξίδι της επιστροφής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Προμηθέα, Χρήστος Μήλας, στο SPORT24, η ομάδα ήταν διατεθειμένη να αγωνιστεί απέναντι στην Ένωση την Κυριακή (19/03) αντί του Σαββάτου, όμως η ΑΕΚ ήταν αντίθετη σε αυτό το σενάριο, αφού την προσεχή Τετάρτη (22/03, 19:30) θα υποδεχτεί στα Άνω Λιόσια την Ουνικάχα Μάλαγα, με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου και την πιο ευνοϊκή κλήρωση στους 8 του Basketball Champions League. Κάπως έτσι, ο ΕΣΑΚΕ και οι δύο ομάδες θα πρέπει να βρουν κενή ημερομηνία για την πραγματοποίηση του μεταξύ τους αγώνα.
Πάντως, αξίζει να τονίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ταξίδι για αγώνα του EuroCup έχει "στραβώσει" για τον Προμηθέα, καθώς όταν οι Πατρινοί αντιμετώπιζαν στην Πολωνία τη Σλασκ, τον περασμένο Νοέμβριο, προσγειώθηκαν αναγκαστικά -λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών- στη Δρέσδη της Γερμανίας και από εκεί χρειάστηκε να αλλάξουν τέσσερα (!) τραίνα για να φτάσουν εγκαίρως στη Hala Orbita του Βρότσλαβ για το τζάμπολ του αγώνα.

Υποστήριξη: SilkTech