Προμηθέας: Φινάλε της κανονικής διάρκειας κόντρα στη Λάρισα

Τετάρτη, Μάιος 11, 2022 - 10:13πμ
Κομβική αναμέτρηση

Στη Λάρισα πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου για τον Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, με τους Πατρινούς να αντιμετωπίζουν την ομώνυμη ομάδα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προέρχεται από σημαντική νίκη επί του Ηρακλή, με την οποία διέκοψε ένα σερί έξι διαδοχικών ηττών και διατηρήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 12-11. Τώρα θέλει να δημιουργήσει στον «κάμπο» ένα μικρό νικηφόρο σερί, για να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα και να μπει με...φόρα στα Play Offs. Ο αγώνας απέναντι στους φορμαρισμένους «Θεσσαλούς» είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς αν οι «Προμηθείς» αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Λάρισα, θα τερματίσουν στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα περιμένουν τα αποτελέσματα του Άρη και της Λάρισας την τελευταία αγωνιστική για να δουν σε ποια θέση θα καταταγούν, χωρίς να ορίζουν οι ίδιοι την μοίρα τους, καθώς έχουν ρεπό στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4, ενώ «άρχοντες» του αγώνα θα είναι οι κύριοι Πουρσανίδης, Κάρδαρης και Αγραφιώτης.
O αντίπαλος
Ο «Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας» έχει έτος ίδρυσης το 1984 και αγωνίζεται στη Basket League από τη σεζόν 2019-20, έχοντας απορροφήσει ουσιαστικά την ομάδα του Ερμή Αγιάς, ο οποίος αγωνιζόταν σε επαγγελματικές κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να έχει συγκροτήσει ανώνυμη εταιρεία. Tις δύο πρώτες χρονιές της στην μεγάλη κατηγορία έχει καταφέρει να κερδίσει την παραμονή της, στην προσπάθειά της να καθιερωθεί στην Basket League. Φέτος, δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν και μετά τις πρώτες αγωνιστικές βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση του Παπανικολόπουλου και την αντικατάστασή του στην τεχνική ηγεσία από τον Τακιανό, καθώς και στην αλλαγή του κορμού των ξένων. Οι προσθαφαιρέσεις αυτές είχαν ευεργετικό αποτέλεσμα για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι, με ακρογωνιαίους λίθους τους Moody και Maric, καθώς και τους πολύ σταθερούς Hudson και Krubally, πραγματοποίησαν έναν εκπληκτικό Β' γύρο, χάρη στον οποίο, όχι μόνο σώθηκαν γρήγορα, αλλά εξασφάλισαν και την είσοδό τους στα Play Offs.
Player to Watch
moody larisa.jpg
O Stefan Moody αποκτήθηκε από τη Λάρισα στα μέσα Δεκέμβρη, ωστόσο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην διάθεση του Φώτη Τακιανού, έχει προλάβει να «ομορφύνει» την περιφέρειά της Λάρισας, να δώσει στοιχεία τα οποία έλειπαν από αυτή και συνολικά να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο. Eνδεικτικό της παρουσίας του Αμερικανού γκαρντ στη θεσσαλική ομάδα είναι το γεγονός πως πριν την έλευσή του η Λάρισα είχε ρεκόρ 1-7, ενώ μετά από αυτή, μετράει 9 νίκες σε 14 ματς. Ο ίδιος καταγράφει 15,1 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ κατά μέσο όρο, έχοντας μια άκρως πληθωρική παρουσία, ενώ και αμυντικά είναι πολύ συνεπής. Η αντιμετώπισή του είναι κλειδί για τον Προμηθέα στο σημερινό παιχνίδι και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβασή του.
Οριακά με το μέρος του η προϊστορία
Πέντε φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι Προμηθέας και Λάρισα, με τους «Αχαιούς» να έχουν κερδίσει τις τρεις αναμετρήσεις. Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι «Προμηθείς» είχαν επικρατήσει με άνεση στο «Δ. Τόφαλος» (91-77), σε ένα ματς που ο Κέντρικ Ρέι είχε σπάσει τα κοντέρ με 29 πόντους, σε μόλις 23 αγωνιστικά λεπτά.
Aγραβάνης: «Θέλουμε τη νίκη για να βγούμε σίγουρα 5οι»
Στην αναμέτρηση απέναντι στη Θεσσαλική ομάδα αναφέρθηκε και ο Δ. Αγραβάνης, ο οποίος στο BLOG του ΕΣΑΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Το κεφάλαιο ''Ηρακλής'' έκλεισε επιτυχώς, ώρα να εστιάσουμε στη Λάρισα, σε ένα ματς που οριοθετεί πολλά για τη συνέχεια. Θέλουμε νίκη για να βγούμε σίγουρα 5οι και να μην εμπλακούμε σε σενάρια. Η Λάρισα είναι πολύ καλή ομάδα, ο coach Τακιανός έχει δουλέψει πολύ και έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, με αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι του. Ακόμα και έτσι, πιστεύω στις δυνατότητές μας, ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και θεωρώ πως μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Υποστήριξη: SilkTech