Προμετέι-Προμηθέας: Στη Λετονία με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά

Τετάρτη, Απρίλιος 19, 2023 - 9:41πμ
Νοκ άουτ αγώνας με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurocup

Ακόμη μία υπέρβαση ψάχνει ο Προμηθέας!
Οι Πατρινοί μετά τη σπουδαία πρόκριση εις βάρος της Μπουργκ αντιμετωπίζουν την Προμετέι στη Λετονία (19:00, NovaSports Prime), με στόχο την εξασφάλιση της παρουσίας τους στα ημιτελικά του Eurocup!
Ο Προμηθέας έχει ήδη κάνει υπέρβαση με το ότι βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, ωστόσο βλέπει το «όνειρο» της κατάκτησης του τίτλου να βρίσκεται μόλις τρεις νίκες μακριά, γνωρίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα θα του χαρίσει ένα εισιτήριο στην Ευρωλίγκα!
Απέναντί της, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου θα βρει την πολύ ποιοτική λετονική ομάδα. Η Προμετέι τερμάτισε πρώτη στον Α' όμιλο με ρεκόρ 14-4, ενώ στη συνέχεια πέταξε εκτός διοργάνωσης στους «16» τη Χάμπουργκ Τάουερς, νικώντας με σκορ 87-79. «Αιχμή του δόρατός της» είναι ο Αμερικανός σκόρερ Ντι Τζέι Στέφενς, μαζί με τον Τσέχο διεθνή σέντερ Οντρέι Μπάλβιν.
Η Προμετέι μπαίνει σε αυτό το παιχνίδι με εντός έδρας ρεκόρ 9-1 στη διοργάνωση. Η μόνη της εντός έδρας ήττα ήρθε από την Ουλμ στον 6ο γύρο, με σκορ 105-106. Ακόμα και σε εκείνο το ματς η λετονική ομάδα υστερούσε με 61-82 στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά έκανε μεγάλο σερί και πήρε προβάδισμα 105-104, πριν χάσει τη νίκη στην τελευταία φάση. Από τότε, η Προμετέι έχει κερδίσει 7 συνεχόμενα παιχνίδια στην Arena Riga και 12 συνολικά. Μάλιστα, είναι η κορυφαία ομάδα στο EuroCup στο σκοράρισμα εντός έδρας με 92,6 πόντους ανά αγώνα!
Όσον αφορά τις απουσίες, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και για τις δύο ομάδες, που θα παραταχθούν πλήρεις στη μεγάλη μάχη για μία θέση στα ημιτελικά. Όποιος προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Τουρκ Τέλεκομ και Ουλμ.

Υποστήριξη: SilkTech