Προκήρυξη για 15 προσλήψεις στο ΠΕΑΚ

Τετάρτη, Απρίλιος 1, 2020 - 7:02μμ

Έπειτα από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, προκηρύσσονται άμεσα 599 «αθλητικές» θέσεις, σχεδόν το 2% στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (οκτάμηνης σύμβασης) του ΟΑΕΔ, πρόγραμμα που ενεργοποιείται μέσα στον Απρίλιο για 36.500 ανέργους, ηλικίας 18-67 ετών, σε Ο.Τ.Α. και ΝΠΔΔ.

Οι 350 θέσεις εξ αυτών, στηρίζοντας εμπράκτως και για πρώτη φορά τόσο εμφατικά τους γυμναστές, θα αφορούν σε αποφοίτους Φυσικής Αγωγής για 147 Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Γυμναστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό, μαζικό, αθλητισμό.

Οι υπόλοιπες 249 θέσεις θα αφορούν σε διάφορες ειδικότητες (Πολιτικοί Μηχανικοί Δομικών Έργων, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Λογιστές, Νοσηλευτές, Υδραυλικοί, Ναυαγοσώστες Πισίνας, Εργοδηγοί, Κηπουροί, Φύλακες, Αποθηκάριοι κ.λπ) και θα απορροφηθούν στις αθλητικές υποδομές της χώρας που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, καλύπτοντας επείγουσες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τους. Αναλυτικά, ανά αθλητική εγκατάσταση θα κατανεμηθούν ως εξής:

• 27 θέσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης
• 27 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου
• 27 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας
• 25 θέσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»
• 22 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά
• 18 θέσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
• 15 θέσεις στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών
• 14 θέσεις στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης
• 13 θέσεις στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
• 13 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
• 12 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας
• 11 θέσεις στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου
• 8 θέσεις στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής
• 8 θέσεις στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
• 6 θέσεις Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
• 3 θέσεις Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα

Ο κ. Αυγενάκης, εν όψει της προκήρυξης για την κάλυψη των 599 «αθλητικών» θέσεων, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφο Γιάννη Βρούτση για την άριστη συνεργασία, που καταλήγει σε σπουδαία ενίσχυση της αθλητικής κοινότητας της χώρας.
Στόχος μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τέθηκε εξ αρχής η στήριξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού κι αυτό αποδείχθηκε ακόμα μια φορά τις τελευταίες ημέρες με την ένταξη όλης της αθλητικής οικογένειας στα Μέτρα Στήριξης, στην κοινωνική ομπρέλα αντιμετώπισης των συνεπειών από τον κορωνοϊό.
Μπορεί όλοι μας στη χώρα να δίνουμε καθημερινά τον έντονο αγώνα κόντρα στη φονική πανδημία, αλλά παράλληλα εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμη ώρα, αξιοποιούμε τον χρόνο, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις, οι οποίες μετά τη λαίλαπα θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην αναγκαία επανεκκίνηση».

Ιδού τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προαναγγελιείσες προσλήψεις:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:
Σήμερα, πρωταπριλιά γαρ, ανακοινώθηκε η μετατροπή της αναγκαίας και ήδη δρομολογημένης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού 249 ατόμων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, σε προκήρυξη οκτάμηνων συμβάσεων. Μεθοδεύεται μέσω κοινής ένταξης 599 θέσεων γυμναστών, υδραυλικών, κηπουρών, ηλεκτρολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που όλες μαζί ονομάσθηκαν «αθλητικές», σε προκήρυξη για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Και για αυτό πανηγυρίζουν.
Η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των ΕΑΚ με μόνιμο προσωπικό είχε δρομολογηθεί από την ΓΓΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε ενταχθεί στον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το 2019-2020. Αυτό έγινε βεβαίως, αφού η τότε κυβέρνηση κατάφερε να σπάσει την μνημονιακή αναλογία ένα προς πέντε που είχε επιβληθεί για όλο τον δημόσιο τομέα, επί προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ. Μια αναλογία προσλήψεων προς τις αποχωρήσεις που είχε οδηγήσει σε υποστελέχωση και προβλήματα λειτουργίας των ΕΑΚ. Και φυσικά όποτε χρειάστηκε, οι ανάγκες σε κρίσιμες ειδικότητες -ναυαγοσώστες, τεχνικό προσωπικό κλπ- καλύφθηκαν μέσα από διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μη μείνει κλειστό κανένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ούτε για μια ημέρα.
Ταυτόχρονα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να αναφέρει τι θα κάνει για τους 1145 γυμναστές που ήδη εργάζονταν στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και για τους 194 γυμναστές του προγράμματος της κολύμβησης, τα οποία διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοινώνει την ένταξη 350 θέσεων γυμναστών για τους δήμους. Κι αυτό υποτίθεται για πρώτη φορά, όταν είναι γνωστό ότι εκατοντάδες είναι οι γυμναστές που εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζονται στους Δήμους μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Ρωτάμε λοιπόν, αυτοί οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν σε κάποια από τις πρόνοιες για τις πληττόμενες ομάδες, ή θα μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι;
Θα πληρώσει η ΓΓΑ το ποσό που της αντιστοιχεί για τα επιδοτούμενα προγράμματα των δήμων που διεκόπησαν ή ευκαιρίας δοθείσης θα καταργήσει τα προγράμματα;
Δυστυχώς, εν μέσω πανδημίας, ο ελληνικός αθλητισμός διαθέτει έναν υφυπουργό, που για 364 ημέρες το χρόνο όλα τα κάνει για πρώτη φορά και την πρωταπριλιά λέει ακόμα δυο εσκεμμένα ψέματα.

Υποστήριξη: SilkTech