Προχωράει το σχέδιο Βασιλειάδη-«Φλερτάρει» με τη Σουπερλίγκ η Παναχαϊκή

Τετάρτη, Μάιος 23, 2018 - 2:00μμ

Όλο και πληθαίνουν τα σενάρια και οι πληροφορίες για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου από την επόμενη χρονιά. Το σχέδιο που εκπονείται από τον Γιώργο Βασιλειάδη και το Υφυπουργείο αθλητισμού,  αφορά την Σουπερλίγκ που θα προκύψει σε δύο χρόνια και θα αποτελείται από 12 ομάδες.

Για να συμβούν όλα αυτά όμως πρέπει να περάσουμε από μία μεταβατική χρονιά και κλειδώνει το σενάριο της ύπαρξης 20 ομάδων στην πρώτη κατηγορία για την επόμενη σεζόν.

Σε περίπτωση αύξησης των ομάδων λοιπόν στην πρώτη κατηγορία, η πρώτη που επωφελείται είναι η Παναχαϊκή. Ακόμα και αν όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν (Πλατανιάς και Κέρκυρα) παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία (η οποία αναμένεται να ονομαστεί Σουπερλίγκ 1), θα χρειαστούν και 4 ομάδες από την Φούτμπολ Λιγκ.

Το θέμα έβγαλε στο φώς της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές από την Κυβέρνηση αλλά και αθλητικούς παράγοντες της Αχαΐας και της Αθήνας, το σχέδιο της αναδιάρθρωσης προχωράει με γοργά βήματα. Κι αυτό γιατί πρέπει να επιταχυνθεί και ο προγραμματισμός των ομάδων για τη νέα χρονιά. Όλες οι εξελίξεις παρόλα αυτά δεν μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις επόμενες 3 εβδομάδες, ίσως και μήνα.

Στους κύκλους της Παναχαϊκής υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία κι αυτό γιατί και να κατατεθεί η πρόταση για να αναδιάρθρωση πρέπει να περάσει τουλάχιστον 3 εγκρίσεις, από τη βουλή, την ΕΠΟ και την Σουπερλίγκ. Γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, ο οποίος βέβαια μετά από πάρα πολλά χρόνια μοιάζει ανοιχτός για την επιστροφή της «κοκκινόμαυρης» Κυρίας, στα σαλόνια.

Το πλάνο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, περιλαμβάνει την συμμετοχή 20 ομάδων στη Σουπερλίγκ της νέας χρονιάς,  ίσως σε 2 ισάξιους ομίλους, από τις οποίες θα υποβιβαστούν 9 ή 10 ομάδες και με την άνοδο 1 ή 2 από τη Φούτμπολ Λιγκ, θα προκύψουν οι 12 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας για το 2019-2020.

Το όλο σχέδιο θα στηρίξει η ΝΟΒΑ με την κρατική τηλεόραση και τα έσοδα των ομάδων θα αυξηθούν κατακόρυφα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το ελάχιστο έσοδο που θα έχουν οι ομάδες θα είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό όπως είναι λογικό, αποτελεί και τον κύριο λόγο που υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα προβάλει κανένας αντίρρηση για την πραγματοποίηση του πλάνου.

 

Υποστήριξη: SilkTech