«Προεκλογικό τρικ» θεωρούν κύκλοι του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας την παρέμβαση Αυγενάκη

Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2023 - 5:51μμ
Πολιτικά παιχνίδια

«Προεκλογικό τρικ» φαίνεται πως θεωρούν κύκλοι του αυτοκινητοδρομίου Πάτρας την παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την κατασκευή πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνών προδιαγραφών στον τόπο καταγωγής του, το Ηράκλειο Κρήτης.

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση του Υφυπουργού έγινε προχθές στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο προχθές και αφορά στην κατασκευή πίστας στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει βέβαια το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ωστόσο από το Διοικητικό συμβούλιο του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας τονίζεται πώς η δημιουργία αυτοκινητοδρομίου δεν είναι εύκολη υπόθεση και πως  η Πάτρα είναι εκείνη που διαθέτει αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει. Ωστόσο ακόμα δεν έχει βρει τον απαραίτητο επενδυτή.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου Πάτρας, Ευάγγελος Φλωράτος, «αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κ. Αυγενάκης στηρίζει το αυτοκινητοδρόμιό μας. Θεωρούμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει αυτοκινητοδρόμιο στην Κρήτη. Είχαμε και έχουμε την ωριμότητα για να προχωρήσουμε,  η ένταξή μας έχει παραταθεί μέχρι το 2025 και υπάρχει η άδεια μας που είναι σε ισχύ.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται η ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή και προϋποθέσεις που διαθέτουμε μόνο εμείς. Πρέπει για παράδειγμα να υπάρχει η γη αλλά κι εκείνος που θα δώσει τα χρήματα. Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα».

Όπως τόνισε στο thebest.gr o Α΄Αντιπρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, «προχωράμε και συνεχίζουμε να ερχόμαστε σε επαφή με επενδυτές στους οποίους παρουσιάζουμε το σχέδιο μας μέχρι να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με κάποιον».

* Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Υποστήριξη: SilkTech