Το prive ξεφάντωμα του Στέφανου Τσιτσιπά στο «ελεύθερο» Ντουμπάι - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Ιανουάριος 1, 2021 - 9:51μμ

Τη στιγμή που τόσο η Αθήνα όσο κι οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ερήμωναν εξαιτίας των μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, μια μερίδα γνωστών και λιγότερο γνωστών συμπολιτών μας, ανάμεσά τους και ο πρωταθλητής τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, «τσουβάλιαζαν» σμόκιν και 12ποντες γόβες στη βαλίτσα.

Προφανώς και δεν έβρισκαν λόγο να απολαύσουν την σαμπάνια τους μόνο με τους δικούς τους ανθρώπους συν μία οικογένεια, βάσει των συστάσεων της κυβέρνησης, από τη στιγμή που είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε μόλις 4 ώρες και 32 λεπτά στο αστραφτερό «Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής», το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι.

Πάρτι Τσιτσιπά στο Cipriani

Εκεί που η τοπική κυβέρνηση ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική και χαλαρή πολιτική απέναντι στην επέλαση της πανδημίας. Τα πάντα ανοιχτά, εστιατόρια, κλαμπ, παραλίες και εμπορικά κέντρα, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις και να φοράνε όλοι μάσκα.

Με τα κρούσματα σε όλα τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα να μην ξεπερνούν τα 1.200 την ημέρα, το Ντουμπάι των 10 εκατ. κατοίκων φαντάζει ως ασφαλές καταφύγιο για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο που λησμόνησαν την προ-Covid εποχή, μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά.

Διότι οι επιπτώσεις απ’ αυτό που έγινε χθες, με τους χιλιάδες μόνιμους κάτοικους κι άλλους τόσους τουρίστες να διασκεδάζουν αγκαλιασμένοι, τραγουδώντας και καταναλώνοντας πανάκριβες σαμπάνιες, θα φανούν σε 15 μέρες από σήμερα. Ας όψεται η άριστη οργάνωση της κυβέρνησης του Ντουμπάι και σχεδιασμός να έχουν εμβολιαστεί όλοι μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Το πριβέ πάρτι του Στέφανου στο Cipriani

Αν και το ελληνικό Nammos θεωρείται την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως το καλύτερο μαγαζί στο Ντουμπάι, όπου χθες μάλιστα πλημμύρισε από τις ορδές Αράβων και Ευρωπαίων, ανάμεσα τους κι αρκετοί δικοί μας, όταν η κουβέντα φτάνει στα εστιατόρια Cipriani, τα πολλά λόγια περιττεύουν.

Ο παππούς του ιδρυτή των Cipriani, άνοιξε το 1931 το εμβληματικό Harrys Bar στην πλατεία Σαν Μάρκο της Βενετίας, που αποτέλεσε στέκι των Έρνεστ Χεμινγουέι και Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και ο εγγονός Τζιουζέπε με τον πατέρα του Αρίγκο, δημιούργησαν τα ομώνυμα εστιατόρια Cipriani στις ΗΠΑ, αγαπημένα όλων των κοσμικών.

Έκτοτε η αλυσίδα Cipriani επεκτάθηκε απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη, όμως η ποιότητα έμεινε αναλλοίωτη.

Χθες βράδυ λοιπόν στο Cipriani του Ντουμπάι, μια γνώριμη φιγούρα του παγκόσμιου τένις, έκανε την εμφάνισή της δύο ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου. Ο δικός μας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με την παρέα του, ανάμεσα τους και η σύντροφος του, Θεοδώρα Πεταλάς κάθισαν σε ένα από τραπέζια του εστιατορίου με ελάχιστη κατανάλωση 1.200 dirham το άτομο (270 ευρώ).

Απόλαυσαν το μενού της βραδιάς, που περιλάμβανε από τη περίφημη σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ριζότο με τρούφα, rib eye steak, κατανάλωσαν άφθονη Dom Perignon και ξεφάντωσαν αγκαλιασμένοι, υπό τους ήχους της γνωστής Ελληνίδας Dj, της Άντζελας Παντελή η οποία, αν και μένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, τέτοια εποχή «πετάγεται» στο Ντουμπάι ως guest Dj κοσμικών εστιατορίων, όπως το Cipriani.

Η Άντζελα λοιπόν κάποια στιγμή και προκειμένου να κάνει γνωστή την παρουσία του συμπατριώτη της στο ιταλικό εστιατόριο, χαμήλωσε τη μουσική και καλωσόρισε από το μικρόφωνο τον Στέφανο, ο οποίος έγινε αποδέκτης επιφωνημάτων ενθουσιασμού από τους υπόλοιπους πελάτες. Ο τελευταίος ζήτησε από την Dj την διαχρονική επιτυχία «Sorry» της Μαντόνα, εκείνη δεν του χάλασε χατίρι και ο Στέφανος ξεσήκωσε το μαγαζί με τις χορευτικές του κινήσεις.

Και κάτι τελευταίο. Εξυπακούεται ότι οι τολμηροί συμπατριώτες μας που άφησαν την Ελλάδα για να κάνουν Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι, επιστρέφοντας σήμερα κι αύριο στα πάτρια εδάφη, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις ημέρες.

Υποστήριξη: SilkTech