Το Πριγκιπάτο ανήκει στον Τσιτσιπά!

Κυριακή, Απρίλιος 17, 2022 - 5:29μμ
Νέος θρίαμβος στη Γαλλία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός και με φόρα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) τον Ισπανό, Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στον τελικό του Monte Carlo Masters και κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) έκανε εκπληκτικό ματς απέναντι στον Ισπανό Νταβίντοβιτς - Φοκίνα (Νο46) και με 2-0 σετ (6-3, 7-6) κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Monte Carlo Masters. Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ο Έλληνας πρωταθλητής πιέστηκε, δεν τα βρήκε εύκολα στο παιχνίδι, ωστόσο κράτησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τον τίτλο.

Ο Ισπανός πάλεψε, προσπάθησε να πάει το παιχνίδι σε τρίτο σετ, όμως ο Στέφανος ήταν ανώτερος και κράτησε το τρόπαιο του Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά στα χέρια του.

Το πρώτο σετ ήταν κλειστό, οι δύο παίκτες πολύ κοντά και ο Φοκίνα αποφασισμένος να δυσκολέψει και να προκαλέσει το παιχνίδι του Τσιτσιπά. Ο Ισπανός έκανε μπρέικ από νωρίς στο ματς, ένα μπρέικ όμως που ο Στέφανος πήρε άμεσα πίσω. Έκτοτε ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος στο σετ, έβγαλε μεγάλα χτυπήματα και πολύ καλές άμυνες και δυσκόλεψε με το σερβίς του τον Φοκίνα. Έκανε νέο μπρέικ στο 3-4 του πρώτου σετ και το έκλεισε πίσω από το δικό του σερβίς.

Και στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε "φουριόζος". Έκανε από νωρίς το μπρέικ κόντρα στον Φοκίνα, κράτησε το σερβίς του και επέβαλε τον ρυθμό του. Η αντίδραση από τον αντίπαλό του ήρθε άμεσα, πήρε και πάλι πίσω το μπρέικ, προηγήθηκε στο σετ και βρήκε αυτοπεποίθηση.

Ο Στέφανος έμεινε στον τελικό, έφερε το σετ στα ίσα και προηγήθηκε μάλιστα με μπρέικ στο 5-4 του σετ. Ο Ισπανός απάντησε, το πανηγύρισε έξαλλα και μετά από μάχη των δύο το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ήταν απολαυστικός και επιβλήθηκε του Φοκίνα κατακτώντας τον τίτλο στο Μονακό.

Υποστήριξη: SilkTech