Πρεμιέρα στο Final 4 του Κυπέλλου στη Ρόδο

Παρασκευή, Απρίλιος 20, 2018 - 2:19μμ

Η Ρόδος, το «σμαραγδένιο νησί» των Δωδεκανήσων, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ανδρών, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο 33ος Κυπελλούχος. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Παναθηναϊκός θα μονομαχήσουν σήμερα για μια θέση στον αυριανό  τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Ρόδο ως πολυνίκες της διοργάνωσης και με στόχο να κατακτήσουν το 17ο Κύπελλο Ελλάδας. Απέναντί τους στον ημιτελικό θα είναι ο ΠΑΟΚ, όπως συνέβη το 2016 στη Γλυφάδα και το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που ακόμη δεν έχει ηττηθεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο αντίπαλός του προκρίθηκε στην τελική φάση για πέμπτη συνεχή χρονιά και στοχεύει να προσθέσει στη συλλογή του το δεύτερο τίτλο του στο θεσμό, μετά από εκείνον το 2015, στη Σύρο.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε τελική φάση δύο χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του σε φάιναλ 4 Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» θα παίξουν στον ημιτελικό με τον Ηρακλή, επιδιώκοντας να ξαναπαίξουν στον τελικό μετά το 2010 στο Τροκαντερό, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο νικώντας σον τελικό τον Ολυμπιακό με 3-2.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, από την πλευρά της, επιστρέφει στους ημιτελικούς πέντε χρόνια μετά το Ρέθυμνο. Ο «Γηραιός» ταξίδεψε στη Ρόδο με στόχο να επιστρέψει στον τελικό του θεσμού μετά το 2012 στη Σύρο, όταν και αναδείχθηκε νικητής.

Το πρόγραμμα (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ):

Παρασκευή 20/4

17:00 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ηρακλής

Σάββατο 21/4

Τελικός

Υποστήριξη: SilkTech