Πρεμιέρα με ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Εθνική πόλο

Τρίτη, Ιανουάριος 14, 2020 - 11:41μμ

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 34ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Ανδρών, αφού στο πρώτο της παιχνίδι έχασε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 10-6 πραγματοποιώντας ένα κακό δεύτερο ημίχρονο.

Η ελληνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, το οποίο έληξε ισόπαλο (4-4), όμως οι κακές επιλογές στον παίκτη παραπάνω και κάποια γκολ των Ιταλών με εξάμετρα έδωσαν αέρα στους Ιταλούς που από τη στιγμή που έκαναν δύο τα γκολ της διαφοράς απέκτησαν ψυχολογία και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

Πολύ καλή εμφάνιση από την ελληνική μεριά έκανε ο Έλληνας γκολκίπερ Μανώλης Ζερδεβάς, ο οποίος πραγματοποίησε μερικές πολύ μεγάλες επεμβάσεις με κορυφαία εκείνη στο πέναλτι του Ντι Φούλβιο.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας την Πέμπτη (16/1) στις 17:00 απέναντι στη Γεωργία. Σε εκείνο το παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το απόλυτο φαβορί και θέλει τη νίκη για να βρεθεί στα χιαστί παιχνίδια για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τα γκολ της Ιταλίας προήλθαν ως εξής: 4/11 παραπάνω, 5 από την περιφέρεια, 1 σε κόντρα, 0/1 πέναλτι

Τα γκολ της Ελλάδας προήλθαν ως εξής: 4/12 παραπάνω, 1 από περιφέρεια, 1 από φουνταριστό

Ιταλία – Ελλάδα 10-6 (1-2, 3-2, 3-1, 3-1)

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 2, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο 1, Ετσενίκε 2, Φιγκάρι, Μποντέγκας 1, Αϊκάρντι, Ντόλτσε 1, Νικόσια

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

Υποστήριξη: SilkTech