Πρεμιέρα με το... δεξί για την Παναχαϊκή στους ομίλους του Κυπέλλου

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 27, 2018 - 6:48μμ

Η Παναχαϊκή αν και δυσκολεύτηκε ξεκίνησε με το δεξί τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «κοκκινόμαυροι» έφυγαν με το διπλό από την Ξάνθη, επικρατώντας με 1-0 του Άρη Αβάτου για τον 5ο όμιλο.

Η Παναχαϊκή παρουσιάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, νωθρή και… πιασμένη και παρά την συντριπτική της κατοχή στηναναμέτρηση (78%-22%) δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχυλης Ακριτικής ομάδας, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο είναι ανάξιο σχολίων, με τα σκληρά μαρκαρίσματα και την έλλειψη ευκαιριών να κυριαρχεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν μόνο 3 σουτ και από τις δύο ομάδες, όλα εκτός εστίας. Και στο δεύτερο μέρος πάντως η παραγωγικότητα δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με 10 τελικές (5 για κάθε ομάδα), τις 3 στην εστία.

Η διαφορά που έκρινε την αναμέτρηση ήταν η εκτελεστική δεινότητα του Μωραΐτη, που με πολύ όμορφο τελείωμα στο 50’ πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού και η διάθεση της Παναχαϊκής στο δεύτερο μέρος, που δημιούργησε περισσότερες απειλητικές στιγμές για την εστία του Αμουτζάκη.

Οι «κοκκινόμαυροι» με κινητήριο μοχλό τον Κολ και την δεξιά πλευρά να κάνει όλο το παιχνίδι, έκλεισαν τον Άρη στα καρέ του, χωρίς να καταφέρουν όμως, σε τουλάχιστον 2 στιγμές, να κλειδώσουν τη νίκη.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν, στο φινάλε ο Άρης να ξεθαρρέψει, και να χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να σοκάρει την Παναχαϊκή.

Ο Σωκράτης έβγαλε σχεδόν όλη την αναμέτρηση όρθιος, έχοντας παράπονα από την ανάπτυξη της ομάδας του και στο τέλος κρατάει μόνο το αποτέλεσμα, που φέρνει την Παναχαϊκή στην κορυφή του ομίλου της και σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Θυμίζουμε ότι οι «κοκκινόμαυροι» υποδέχονται Ολυμπιακό και Λεβαδειακό στη Αγυιά, στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου και κρατάνε την πρόκριση στα χέρια τους.

Πολύ σκληρό το παιχνίδι, με τον διαιτητή να βγάζει 7 κίτρινες κάρτες, τις 5 σε παίχτες της Παναχαϊκής.

Κίτρινες: Δόντσος 53’, Μελισσόπουλος 69’ / Σταμόπουλος 37’ , Σταυρόπουλος 41’, Καπούταγλης 42’, Παπατόλιος 88’, Πλέγας 93’

Γκολ: - / Μωραΐτης 50’

Άρης Αβάτου (Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μίλερ, Κουτσούμπας, Μπουταγίδης (Ψεματάς 73’), Ταχτσιδης, Δόντσος, Σαριγιαννίδης (Ζοσιμίδης 56’) , Γκέκας, Μελισσόπουλος, Κοτόπουλος (Σιχλοιμίρης 56’)

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Λουμπαρέας, Πολίμος, Σταυρόπουλος, Πλέγας, Κυνηγόπουλος, Καρατσανάκοφ (Μαυρίας 66’), Κολ (Παπατόλιος 87’), Μωραΐτης (Αντωνακόπουλος 79’)

Υποστήριξη: SilkTech