Πρεμιέρα εντός για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Πέμπτη, Αύγουστος 9, 2018 - 5:12μμ

Προκήρυξη πρωταθλήματος δεν έχει υπογραφεί, πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέλθουν παραμένει άγνωστο, το φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών δεν έχει «κλείσει» οριστικά, παρά τη συμφωνία των επτά «άστεγων» ΠΑΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού για κάλυψη από την ΕΡΤ, η ημερομηνία έναρξης παραμένει «στον αέρα», αλλά από σήμερα (9/8) η Super League έχει τουλάχιστον το πρόγραμμα των αγώνων για την περίοδο 2018-19.

Αφού κινδύνευσε με νέα αναβολή (πέρασε από... 40 κύματα), λόγω μη υπογραφής της προκήρυξης στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε, η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος διεξήχθη τελικά το απόγευμα, 16 ημέρες πριν την προγραμματισμένη πρώτη σέντρα της χρονιάς, στις 25 Αυγούστου.

Η κληρωτίδα έφερε τους τρεις πρώτους του περσινού πρωταθλήματος και πιθανότατα διεκδικητές τους φετινού τίτλου, να αγωνίζονται εντός έδρας. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον «ευρωπαίο» Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό. Ο Παναθηναϊκός, που υπενθυμίζεται ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, θα πάει για την πρεμιέρα στην Ξάνθη, ενώ ο Αρης, στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία.

Η κληρωτίδα «έβγαλε» ΟΦΗ-Πανιώνιος την 1η αγωνιστική, αλλά το ματς του πρώτου γύρου θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, αφού η κρητική ομάδα είχε ζητήσει εκ των προτέρων να μην παίξει γηπεδούχος στην πρεμιέρα, λόγω των απαραίτητων εργασιών που γίνονται στο γήπεδό της.

Το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν θα είναι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και θα γίνει σχετικά νωρίς, την 4η αγωνιστική, στο γήπεδο της Τούμπας, και θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (5η) και ΑΕΚ-Ολυμπιακός (6η). Η αναμέτρηση των «αιωνίων αντιπάλων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα γίνει τη 10η αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ την 7η αγωνιστική θα έχουμε το πρώτο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετά από τρία χρόνια, με τον Αρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Πανιώνιος-ΟΦΗ

Λαμία-Αρης

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

Τα ντέρμπι του α΄ γύρου:

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική: Αρης-ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

AΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech