Πρεμιέρα Άρη στο FIBA Europe Cup

Τετάρτη, Οκτώβριος 17, 2018 - 3:16μμ

Από το “ Nick Galis Hall” αρχίζει το ταξίδι του Άρη στο FIBA Europe Cup, για τη σεζόν 2018-19, μετά τον αποκλεισμό του στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται απόψε (19:00) τη φινλανδική Κατάγια Μπάσκετ  , στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων («32»).

Ο Άρης έχει κληρωθεί στον 7ο όμιλο, όπου αγωνίζονται επίσης οι Λουκόιλ Λέφσκι (Βουλγαρία) και Ντνίπρο (Ουκρανία). Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου μετρούν 1 νίκη - 1 ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά το 70-73 στην έδρα του Λαυρίου για την 1η αγωνιστική και την εντός έδρας ήττα με 70-84 από τον ισχυρό Παναθηναϊκό, το περασμένο Σάββατο (13/10).

Με «όπλο» την επίθεση, ο Άρης θα επιδιώξει να μπει με το... δεξί στο FIBA Europe Cup, έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος του, όχι μόνο για θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα, αλλά και για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρώτη αντίπαλος της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου, Κατάγια Μπάσκετ, προκρίθηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, μέσω των προκριματικών γύρων.

Στον πρώτο αγώνα της στον β΄ προκριματικό γύρο είχε επικρατήσει εντός έδρας με 106-84 της Ρίλσκι Σπόρτιστ, ενώ μέσα στη Βουλγαρία ηττήθηκε με 79-61 για τον δεύτερο αγώνα. Στον A’ Προκριματικό Γύρο του FIBA Europe Cup, η Κατάγια Μπάσκετ επικράτησε με 86-65 της πολωνικής Ρόζα Ράντομ στη Φινλανδία, ενώ πέρασε νικηφόρα από την Πολωνία με 75-69.

Στη φάση των ομίλων, έχουν δημιουργηθεί 8 όμιλοι των τεσσάρων και μετά από διπλά παιχνίδια με κάθε αντίπαλο του ομίλου (6 αγώνες), την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ και δημιουργούνται 4 όμιλοι των τεσσάρων.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου ενώνονται με τις 8 ομάδες που θα αποκλειστούν από το Basketball Champions League και κατόπιν κλήρωσης δημιουργούνται ζευγάρια που θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός την πρόκριση στα προημιτελικά. Μέχρι και τον τελικό, το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει διπλούς αγώνες.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου έχει ως εξής:

7ος ΟΜΙΛΟΣ

1η Αγωνιστική (17/10/2018)

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου

ΑΡΗΣ-Κατάγια Μπάσκετ (Φινλανδία)                    19:00

Λουκόιλ Λέφσκι (Βουλγαρία)-Ντνίπρο (Ουκρανία)

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech