Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της Παναχαϊκής μετά τις αποχωρήσεις - Αναλυτική παρουσίαση

Δευτέρα, Ιούλιος 9, 2018 - 7:56μμ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποχωρήσεις από το ρόστερ της Παναχαϊκής. Ο σχεδιασμός στους «κοκκινόμαυρους» είναι σαφές πως ξεκίνησε με το ξεκαθάρισμα του έμψυχου δυναμικού με κάποια διαζύγια να προκαλούν εντύπωση.

Είναι δεδομένο πως ο προγραμματισμός στις τάξεις των «κοκκινόμαυρων» έχει πάει πίσω με τις εξελίξεις της αναδιάρθρωσης να καθυστερούν δραματικά, όμως οι συνεχόμενες αποχωρήσεις και η ούτε μία προσθήκη έχουν φέρει ανησυχία στους οπαδούς της Παναχαϊκής, με την πρώτη συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου και το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τις 23 του ίδιου μήνα.

Το κρίσιμο ΔΣ της προηγούμενης Τετάρτης ήταν καταλυτικό για την πορεία του σχεδιασμού και πηγάζει η αισιοδοξία από τα μέλη ότι είναι έτοιμες οι λύσεις που θα αντικαταστήσουν τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ των «κοκκινόμαυρων», θα διαπιστώσουμε ότι ήταν εξαιρετικά φορτωμένο και μη λειτουργικό, με αποτέλεσμα να ήταν επιτακτική ανάγκη «αλάφρωσής» του ώστε να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα των 24-25 ποδοσφαιριστών.

Αυτή τη στιγμή η Παναχαϊκή απαριθμεί 20 ποδοσφαιριστές, ενώ θεωρείται ειλημμένη η απόφαση να προωθηθούν παίχτες από την ακαδημία του συλλόγου, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά στο πρωτάθλημα Νέων της Φούτμπολ Λιγκ.

Χαρακτηριστικό των μέχρι τώρα αποχωρήσεων ήταν ότι δεν υπολογίζονται πλέον στον ίδιο βαθμό οι ποδοσφαιριστές που κουβάλησαν την Παναχαϊκή στα πρώτα δύο χρόνια της αναγέννησής της. Ελάχιστοι εξ αυτών βέβαια μπορούν να θεωρηθούν μεγάλες απώλειες για ένα πρωταγωνιστικό ρόστερ της Φούτμπολ Λιγκ ή με γνώμονα και το μέλον, ρόστερ Σούπερλίγκ.

Ας θυμηθούμε τα μέχρι τώρα διαζύγια, που φαίνεται να σταματάνε εδώ. Η αρχή έγινε με τους Δημήτρη Αγουρίδη, Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, Διονύση Μακρυδημήτρη, Γιώργο Μπούτιβα, Νίκο Μπουτζίκο και Λυμπέρη Στεργίδη.

Εξ αυτών την μεγαλύτερη αίσθηση έκανε η αποχώρηση του εκ των αρχηγών, Στεργίδη, ενώ ενεργή συμμετοχή την περασμένη χρονιά, λίγο έως πολύ είχαν και οι Μακρυδημήτρης, Αποστολόπουλος και Μπουτζίκος.

Στη συνέχεια αποχώρησε ο Δημήτρης Γκίνο, ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με πολλές περγαμηνές και δικαίωσε αρχικά τις προσδοκίες αποτελώντας βασικό γρανάζι του «κοκκινόμαυρου» άξονα στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, κλείνοντας όμως με αρκετά σκαμπανεβάσματα την τελευταία του σεζόν και βρίσκοντας βέβαια ένα συμβόλαιο στη Σουπερλίγκ και τον Απόλλωνα Αθηνών.

Και φτάσαμε στο τελευταίο και πιο ηχηρό από πλευράς ονομάτων γκρούπ αποχωρήσεων, την Κυριακή το βράδυ. Ο Χαλκιάς και ο Φωτάκης, δύο διεθνής με εγνωσμένη αξία και πλούσιο βιογραφικό στάθηκαν αρωγοί και πραγματικές κολόνες στη νέα μέρα της Παναχαϊκής, τόσο αγωνιστικά, όσο και κυρίως εξωαγωνιστικά, βοηθώντας το νεαρό ρόστερ των «κοκκινόμαυρων» με κάθε τρόπο.

Η τελευταία αποχώρηση είναι και αυτή που ίσως προκάλεσε τις μεγαλύτερες αγωνιστικές, απορίες. Ο Σπύρος Βρονταράς είναι ένας τερματοφύλακας με εμπειρίες και παραστάσεις από την Σουπερλίγκ, που έδωσε τα εχέγγυά του στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Με δεδομένο ότι οι έμπειροι και αξιόλογοι Έλληνες γκολκίπερ σπανίζουν, ίσως ο Βρονταράς θα είχε θέση στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι της Παναχαϊκής στηρίζουν πολλά στον Βασίλη Σούλη, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Κώστας Κατσουράνης.

Φτάνουμε λοιπόν στις 10 αποχωρήσεις και συνυπολογιστούν και οι δύο γυμναστές Ηλίας Σορώκος και Κώστας Γιάννη, έχουμε αισίως 12. Όλες με κάποια λογική, με δεδομένο ότι σύντομα θα μάθουμε και τις πρώτες προσθήκες.

Εξάλλου όπως αναφέραμε, σε μία εβδομάδα είναι η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά και στην Παναχαϊκή θα πρέπει να τρέξουν για τις τελικές συμφωνίες που τους ποδοσφαιριστές που, δεδομένα, έχουν εντοπίσει.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ όπως έχει αυτήν την στιγμή:

1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΗΣ 7/12/94

24. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ 24/6/98

6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΣ 19/1/95

21. ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΜΠΑΡΔΕΑΣ 25/7/84

23. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ 12/5/83

15. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ 23/12/91

2. ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΜΟΣ 1/9/95

22. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 13/8/98

20. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 7/3/94

33. ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ 15/6/2001

9. ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ 30/9/91

10. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ 15/3/97

11. ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΓΑΣ 20/4/97

80. ΣΠΥΡΟΣ ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ 19/11/93

5. ΘΥΜΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 22/4/90

14. ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 28/7/98

19. ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 29/4/91

26. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 24/9/96

 27. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 15/3/97

45. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ 1/2/97

Υποστήριξη: SilkTech