Πολυφωνία στην επίθεση του Προμηθέα

Παρασκευή, Μάιος 11, 2018 - 7:29πμ

Προϊόν πολυφωνίας αποτέλεσε και πάλι η επιθετική επίδοση του Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας έφτασε στους 98 πόντους κόντρα στο Λαύριο Megabolt έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και επιβεβαιώνοντας τον πλουραλισμό που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της. Αυτός αποδεικνύεται και με έναν ακόμη τρόπο. Ο Κέισι Πράδερ έγινε ο δέκατος παίκτης του Προμηθέα φέτος που αναδεικνύεται 1ος σκόρερ του σε παιχνίδι Πρωταθλήματος.
 
Ο Αμερικανός μετά τις δύο πρώτες... αναγνωριστικές εμφανίσεις του στη Stoiximan.gr Basket League (είχε τρεις πόντους με 1/6 σουτ κόντρα σε Κόροιβο και ΑΕΚ) σημείωσε χθες 22 και ήταν ο 1ος σκόρερ του Προμηθέα που συμπλήρωσε έτσι μια 10άδα διαφορετικών παικτών με τα πρωτεία στο Πρωτάθλημα, έστω και σε ένα παιχνίδι.

Την κορυφή αυτής της άτυπης λίστας μοιράζονται Φαγιέ, Μιλόσεβιτς και Χολ έχοντας από τέσσερα παιχνίδια στα οποία ήταν οι 1οι σκόρερ της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Ακολουθούν με τρία Σαλούστρος και Έβανς, με ένα Γκίκας, Έλις και Τουτζιαράκης ενώ σε τρία ματς μοιράστηκαν την πρωτιά δύο διαφορετικοί παίκτες. Ο Τουτζιαράκης με τον Γκίκα κόντρα στον Άρη εκτός έδρας, ο Λίποβι με τον Φαγιέ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Σαλούστρος με τον Μιλόσεβιτς απέναντι στον Κόροιβο στην Πάτρα.

Κατά τα άλλα...

* Με τις 13 ασίστ του, ο Νίκος Γκίκας ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση της Stoiximan.gr Basket League. 13 είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries της 6ης αγωνιστικής όπως ακόμη ο Μάικλ Γκριν της ΑΕΚ στη 16η και ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού Superfoods στη 17η αγωνιστική. Ο Γκίκας μάλιστα έφτασε σε ανάλογη επίδοση και στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου (15π, 10ασ.).

Αυτό ήταν το 5ο του “double-double” και είναι 2ος στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τον Σακίλ Γκούντγουϊν του Ρεθύμνου Cretan Kings που έχει έξι.

Ο διεθνής γκαρντ όμως έφτασε σε δύο ακόμη ατομικά επιτεύγματα. Με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 141 με τον Προμηθέα και έγινε ο 2ος ριμπάουντερ του στην κατηγορία μετά τον Μουχάμεντ Φαγιέ (254) αφού ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 139 στην περσινή σεζόν.

Παράλληλα ο Γκίκας έχοντας 3/5 τρίποντα, ξεπέρασε τα 150 στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει πλέον 151/474 (31,85%).

* Ο εξαιρετικός χθες Μουχάμεντ Φαγιέ, είχε μεταξύ άλλων τρεις τάπες με τις οποίες έφτασε τις 104 στην κατηγορία και προσπερνώντας τον Αλεξέι Ζεβροσένκο (102) έγινε ο 39ος της σχετικής λίστας.
 
Ακόμη ο Σενεγαλέζος με τις επτά εύστοχες βολές του (7/8) έγινε ο 1ος που ξεπερνά τις 100 με τη φανέλα του Προμηθέα στην κατηγορία.
 
* Ο Χρήστος Σαλούστρος έφτασε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι, 11ο στα τελευταία 13 και συνολικά 13ο στα 25 σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 με τους οποίους συμπλήρωσε τους 800 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League.
 
* Τα 200 εύστοχα δίποντα έφτασε ο Σταύρος Τουτζιαράκης που είχε 2/2 χθες και μετράει πλέον 200/383 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (52,21%).


 
Ρεκόρ καριέρας για Μουρ και Μέιερ στις ασίστ

 
* Εννιά από τις 22 ασίστ του Λαυρίου Megabolt έφυγαν από τα χέρια του Μακένζι Μουρ που σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε οχτώ πέρσι μία φορά με τον Προμηθέα στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries και δύο φορές φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια με Κύμη και ΑΕΚ.
 
Με αυτές τις εννιά ασίστ ο Μουρ έφτασε τις 112 και έγινε ο 2ος πασέρ στην 3ετή ιστορία του Λαυρίου Megabolt στην κατηγορία αφού ξεπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που είχε 108.
 
Ακόμη ο Αμερικανός με τα πέντε εύστοχα δίποντα του (5/8), έφτασε τα 94 στη σεζόν και μπήκε στην πρώτη 5άδα της ομάδας της Λαυρεωτικής στη Stoiximan.gr Basket League προσπερνώντας τον Ουσμάν Κρουμπάλι που είχε 92 τη σεζόν 2015-16.
 
* Βρίσκοντας τέσσερις φορές τον στόχο έξω από τα 6,75 (4/11) ο Τόνι Μέιερ έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που ξεπερνά τα 50 εύστοχα τρίποντα και φτάνοντας τα 53, “έπιασε” στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον Ντεμάριους Μπολντς.


Ακόμη ο Αμερικανός φόργουορντ μοιράζοντας χθες τέσσερις ασίστ, σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε τρεις πρόπερσι ως παίκτης του Απόλλωνα Πατρών στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με την Καβάλα.

Υποστήριξη: SilkTech