Ποιος ήταν ο Θανάσης Ζαφειρίου, εμβληματική μορφή του Πάτραι (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2019 - 9:03μμ

Θλίψη σκόρπισε στην αθλητική κοινότητα της Πάτρας η είδηση για τον θάνατο του Θανάση Ζαφειρίου, ενός εκ των σημαντικότερων παραγόντων του Πάτραι, που έφυγε στα 72 του χρόνια, την Τετάρτη (18/9).

Η ΜΑΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μπήκε στο Πάτραι από την πλευρά του Απόλλωνα, στον οποίο έπαιξε -για πολύ λίγο, πιτσιρικάς- μπάλα. Το αγάπησε, όντας συνέχεια του Απόλλωνα και φυσικά επειδή ήταν αντίπαλον δέος της… Παναχαϊκής!

Ο Ζαφειρίου έπαιζε μπάλα και στον Κεραυνό Τριών Ναυάρχων, αλλά και στους Προσκόπους, καθώς είχε τιμωρηθεί από την ΕΠΣΑ με διετή αποκλεισμό, γιατί σε ένα παιχνίδι είχε χτυπήσει (τον σήκωσε στον αέρα κυριολεκτικά) τον νεαρό Γιάννη Κόντη, μετέπειτα διεθνή διαιτητή μπάσκετ!

Φίλοι του από τον Κεραυνό και φυσικά φίλοι του και στο Πάτραι οι αδελφοί Γιώργος και Λευτέρης Κακουλίδης, τους οποίους για χρόνια θυμόταν -δίκην ασπίδας- στον πάγκο του Πάτραι σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Κεφαλονιά.

Το 1971, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μπήκε στη διοίκηση και έμεινε μέχρι το 1976. Από τότε έως και το 2000 υπήρξε φανατικός του οπαδός.

Θυμόταν πάντα το ήθος του Τάκη Γιαννιώτη, γνωστού με το προσωνύμιο «Βέτουλας» που μετά την Παναχαϊκή έπαιξε στο Πάτραι. Ο Γιαννιώτης, που είχε ακούσει πολλά στους «κοκκινόμαυρους» εξέπληξε τους πάντες, όταν αρνήθηκε να πάρει όλο το ποσό των οδοιπορικών, 2.500 δρχ, επιστρέφοντας στον Ζαφειρίου 1.000 δρχ, γιατί «κάποιοι άλλοι θα τις έχουν περισσότερο ανάγκη»!

Στο μητρώο μελών του Πάτραι

Μας είχε πει πως έγιναν δύο λάθη στο Πάτραι. Το πρώτο ήταν ότι συγχωνεύτηκαν όλες οι ομάδες πλην της Παναχαϊκής, ενώ θα έπρεπε να υπήρχε μέριμνα για την ύπαρξη τριών ομάδων, μία σε κάθε κατηγορία και το δεύτερο, πως το Πάτραι διαλύθηκε με την επιβολή ποινής, που την ίδια ακριβώς εποχή, για το ίδιο αδίκημα, στον Παναθηναϊκό ήταν 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Μαζί με τον Αγγελο Βλαχάκη, ίσως και άλλους, υπήρξαν οι δύο φίλοι και ψηφοφόροι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε ένα σωματείο - δημιούργημα της 7ετίας (και δεν ήσαν οι μόνοι).

Ο Θανάσης Ζαφειρίου είναι ένας από αυτούς που έγδαραν το τομάρι τους και μάτωσαν οικονομικά, για να μη λείψει τίποτα στην ομάδα… Πρόσφατα, ερωτηθείς για το Πάτραι θέλησε μονάχα να κανει αυτή τη δήλωση και τίποτε άλλο: «Ο δικός μου αθλητικός κύκλος στο Πάτραι έχει τελειώσει οριστικά με τη διάλυση της ομάδας πριν δεκαπέντε χρόνια. Αντί οποιασδήποτε άλλης δήλωσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάτηκα και με βοήθησαν στο να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο Πάτραι».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech