Ποιος είναι ο Ρικάρντο Πέπι; Το wonderkid της Αμερικής έρχεται στην Ευρώπη για να λάμψει

Τρίτη, Ιανουάριος 4, 2022 - 10:30μμ
O 18χρονος Ρικάρντο Πέπι

Το νέο αστέρι του Ντάλας, το «διαμάντι» του MLS. Στα 18 του χρόνια θα περάσει τον Ατλαντικό για να ζήσει το... ευρωπαϊκό όνειρο αρχίζοντας το ταξίδι του στην «Γηραιά Ήπειρο» από την Άουγκσμπουργκ.
Ο γεννημένος στο Ελ Πάσο του Τέξας τον Ιανουάριο του 2003 θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του Κρίστιαν Πούλισικ, του Γουέστον ΜακΚένι και του Αλφόνσο Ντέιβις, να αγωνιστεί σε μια ευρωπαϊκή ομάδα και έτσι να τον μάθει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος.
Ο πατέρας του Πέπι κατάγεται από το Μεξικό, αλλά ο νεαρός ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η οικογένειά του περνούσε συχνά τα σύνορα για να βρεθεί στην Χουάρες εκεί που ο Πέπι συναντούσε τους συγγενείς από την πλευρά του πατέρα του και εκεί που άρχισε να κλωτσάει μια μπάλα παίζοντας με τα ξαδέρφια του.
Γράφτηκε στις ακαδημίες της ομάδας του Τέξας και ως έφηβος έπαιζε ήδη με την ανδρική ομάδα. Τότε τον είδαν οι άνθρωποι του Ντάλας, προσπάθησε να τον αποκτήσει, αλλά η δυσκολία της οικογένειας να μετακομίσει για να είναι δίπλα του αποτέλεσαν εμπόδιο μέχρι τη στιγμή που οι δύο σύλλογοι βρήκαν έναν τρόπο να τον... μοιράζονται!
Το Ντάλας τον έδωσε δανεικό στην πρώτη ομάδα του Τέξας, τον Σεπτέμβριο του 2020, εκεί έβαλε 11 γκολ σε 14 παιχνίδια και έτσι τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τον πήρε πίσω για να τον έχει στην πρώτη ομάδα. Ο μικρός είχε δείξει ότι μπορούσε να σταθεί με τους μεγάλους στο ΜLS.
To έδειξε ο Πέπι και στο παιχνίδι με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Το Ντάλας νίκησε με 4-0 χάρη σε τρία δικά του γκολ. Έγινε έτσι ο νεότερος στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος, που πέτυχε χατ-τρικ σε ένα παιχνίδι. Με το Ντάλας έβαλε 13 γκολ και είχε 3 ασίστ σε 31 παιχνίδια. Κι έτσι άρχισαν να τον... βλέπουν και οι Ευρωπαίοι με τη Μπάγερν, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπολόνια να είναι οι πρώτες που ρώτησαν για την περίπτωσή του.
Τελικά τον απέκτησε η Άουγσκμπουργκ δίνοντας 20 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί από ευρωπαϊκό σύλλογο για παίκτη του MLS.

Υποστήριξη: SilkTech