Ποιοι Πατρινοί μπαίνουν στην κατηγορία στήριξης του ΣΕΓΑΣ

Πέμπτη, Νοέμβριος 25, 2021 - 9:05μμ
Ανδρεοσόπουλος Άγγελος

Διευρυμένη είναι η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για την ένταξη αθλητών και αθλητριών στις προεθνικές Ομάδες Κ20 και Κ18 της επόμενης χρονιάς και η οποία περιλαμβάνει τον Αγγελο Ανδρεοσόπουλο του Κούρου τον Αλέξανδρο Μορτζάκη της Ολυμπιάδας κ.ά.

Η πρόταση που συζητήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, και θα κατατεθεί προς έγκριση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, στοχεύει στην επιβράβευση αθλητών και αθλητριών των συγκεκριμένων κατηγοριών και βασίζεται σε δύο κριτήρια. Οι αθλητές της κατηγορίας Κ18 για να ενταχθούν στην αντίστοιχη κατηγορία θα πρέπει να έχουν πετύχει τα όρια της EA του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 του 2021 και αντίστοιχα του Κ20, να έχουν σημειώσει το 2021 τα όρια της ΕΑ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2021. Επιπλέον, όσοι αθλητές είναι γεννημένοι το 2004 και πέτυχαν τα όρια της ΕΑ για το Ριέτι, επίσης εντάσσονται στην προεθνική Κ20.

Παράλληλα, η επιτροπή αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας επέλεξε να εντάξει στις δύο κατηγορίες και αθλητές και αθλήτριες που, δεν πληρούν το παραπάνω κριτήριο, ωστόσο, θεωρεί πως έχουν τα εφόδια όχι μόνο να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους της επόμενης σεζόν, αλλά να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Με γνώμονα τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών και αθλητριών κατατέθηκε η πρόταση για την ένταξη στην Κατηγορία Στήριξης της επόμενης χρονιάς. Συνολικά 94 αθλητές και αθλήτριες προτάθηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία, πολλοί από αυτούς αποτελούν μονάδες της πρώτης γραμμής του ελληνικού στίβου, που ωστόσο για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο από τα κριτήρια των τεσσάρων βασικών κατηγοριών. Η Ομοσπονδία με την κατηγορία στήριξης δίνει την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες που την πλαισιώνουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά.

Η πρόταση της ΕΠΥΑ για την κατηγορία Στήριξης

Η πρόταση της ΕΠΥΑ για τις προεθνικές


Κ20

Κ18

Υποστήριξη: SilkTech