Ποινικές διώξεις για το ΟΦΗ-Αιγινιακός*Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης η Παναχαϊκή

Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019 - 5:50μμ

Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε για το παιχνίδι ΟΦΗ - Αιγινιακός, που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2017 στη Football League, καθώς υπάρχουν στοιχεία για χειραγώγησή του. Εκτός από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου που εξετάζουν την υπόθεση, υπήρξε κινητοποίηση και από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο dikisports.blogspot.com, ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εναντίον επτά προσώπων,

Συγκεκριμένα η δίωξη στρέφεται εναντίον

- των τότε προέδρων των δύο ομάδων Φώτη Τσάλου και Γιάννη Νιώπα.

- του τότε παράγοντα του ΟΦΗ Γιώργο Πηρουνάκη

- του τότε προπονητή του Αιγινιακού Κώστα Νικολαΐδη

- των τότε ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού Βασίλη Λιόλιου, Θανάση Τόλιου, Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Η ποινική δίωξη είναι κακουργηματική, γιατί ο αγώνας περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικό κουπόνι (όχι του ΟΠΑΠ). Πλέον στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα με αθέμιτα μέσα, προβλέπεται ποινή κάθειρξης, που φτάνει έως και τα 10 χρόνια φυλάκισης.

Λόγω των στοιχείων που έχει εξετάσει το Ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, υπάρχει εισήγηση για υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού. Η απόφαση εκδικάστηκε στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου και αναμένεται η απόφαση.

Όπως και να έχει βέβαια, η μεγάλη χαμένη είναι η Παναχαϊκή, που έχασε την άνοδο από τον ΟΦΗ και ακόμα και να τιμωρηθούν με υποβιβασμό οι Κρητικοί, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα περισσότερο από μία ηθική δικαίωση.

Υποστήριξη: SilkTech